Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστολή παραίτησης

Οι καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων , με εξαναγκάζουν στην παραίτηση μου από μέλος Ν. Ε Ευβοίας στον τομέα ΑμεΑ, ευπαθείς ομάδες,επειδή το κόμμα υπέστη μια μη αναστρέψιμη και χωρίς προηγούμενο μετάλλαξη, που το μετέβαλλε σε κόμμα υποστηρικτή των μνημονίων.
Αυτό συντελέστηκε με την αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του.
Τα γεγονότα που μας οδήγησαν σ'αυτή την μετάλλαξη, κινούνται σε 2 άξονες κυρίως.
1.Η εγκατάλειψη των συνεδριακών αποφάσεων του ...

κόμματος, αλλά και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, επιβεβαίωσε τον επαναπροσανατολισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε το κόμμα που από το ξεκίνημά του, πάλεψε ενάντια σε πολιτικές επιλογές που θεωρούνταν μονόδρομος.
Τα μνημόνια, ο νεοφιλελευθερισμός, τα ελλείμματα δημοκρατίας.
Οι κυβερνητικές αποφάσεις των τελευταίων εβδομάδων ,ακυρώνουν τους θεμελιώδεις προσανατολισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και οδηγούν αναπόφευκτα  το κόμμα στην υποταγή στην ντόπια και διεθνή ολιγαρχία ,των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται υποχείριο.
2.Εδώ  και αρκετό καιρό, τα κομματικά όργανα δεν συνέρχονται, παρά μόνο για να επικυρώσουν τις ήδη , αποφασισμένες ενέργειες από την ηγεσία , που αφορούν στη πορεία της χώρας και του λαού και που θα μας δεσμεύσουν στις επόμενες δεκαετίες.
Αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν, όχι μόνο χωρίς τη συμβολή των συλλογικών οργάνων του κόμματος, αλλά και ερήμην τους.
Ακόμα και η πρόσφατη απόφαση για πρόωρες εκλογές, ( που μοιραία θα οδηγούσε στη διάσπαση του κόμματος), αλλά πάρθηκε σε κλειστό κυβερνητικό κύκλο, χωρίς απόφαση, ούτε καν ενημέρωση των κομματικών οργάνων, και των μελών.
Θεωρώ ότι δεν έχω καμία θέση στους κόλπους του κόμματος, το οποίο υπέκυψε στις προσταγές του ντόπιου κατεστημένου , αλλά επίσης και στα ξένα αφεντικά , ενώ η Ελληνική κυβέρνηση δεν συμμετείχε καθόλου στον σχεδιασμό και στην άσκηση της πολιτικής, αλλά είχε μόνο ρόλο διακοσμητικό , ο οποίος εξετράπη προς τον Βοναπαρτισμό και τη διαχείριση των μνημονίων.
Εν τω μεταξύ, παρά την πολύ μεγάλη απογοήτευση, θεωρώ ότι η αποστράτευση είναι μια επιλογή που δεν ταιριάζει σε αγωνιστές της Αριστεράς.
Θεωρώ ότι το τρίτο μνημόνιο, θα είναι καταστροφικό και θα πλήξει πάλι τους αδύναμους.
Επιβάλλεται λοιπόν να συγκεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις μας στη μάχη , για να ακυρώσουμε επίσης όλα τα προηγούμενα μνημόνια.
Η πάλη ενάντια στα καταστροφικά μνημόνια,ενάντια στην εξάρτηση του ιμπεριαλισμού, είναι μια αναγκαιότητα.
Θα οδηγηθούμε όλοι στη μάχη σε επίπεδο κοινωνικό και πολιτικό , μέσα από μια πάλη ενάντια στα μνημόνια , για να φτάσουμε στην  ενότητα του λαού , απαραίτητη για να διαλύσουμε τις πολιτικές που είναι εχθρικές για το λαό.

Μαζί με την υποστήριξη των συνδικαλιστικών κινημάτων, θα εργαστούμε όλοι για την προοδευτική παραγωγική ανασυγκρότηση του κράτους.
Επομένως κοινοποιώ την απόφαση μου, με πόνο ψυχής για το κόμμα που υποστήριξα από μικρό παιδί και δηλώνω ότι θα αγωνιστώ ενάντια στη λιτότητα, στον νεοφιλελευθερισμό,ενάντια στην διεθνή νεοφιλελεύθερη κυριαρχία.
 

Ευτυχία
μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας.