Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας με θέμα την επίθεση που δεχόμαστε στα εργασιακά μας δικαιώματα. Μέσα από τη συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι στόχος της εργοδοσίας είναι να ισοπεδώσει κάθε εργασιακό μας δικαίωμα. Μεγάλο εμπόδιο στα σχέδιά της είναι το ταξικό σωματείο μας, γι’ αυτό ξεκίνησε την επίθεση από τα τμήματα που είναι μεγάλη η συμμετοχή των συναδέλφων. Στο σφαγείο στην Τανάγρα Βοιωτίας, 10 Αυγούστου έγιναν 7 απολύσεις και 24 Αυγούστου κατατέθηκαν 4ήμερα στο ΣΕΠΕ.
Εύκολα καταλαβαίνεις τα σχέδια της εργοδοσίας αν δεις τι συνθήκες επικρατούν σε τμήματα όπου δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων στο σωματείο. Στη Χάρμα – Θεσσαλονίκη σχεδόν οι μισοί έχουν 6ωρο ένσημο ενώ δουλεύουν 8 και ....
πάνω ώρες. Δηλώνονται 8πμ – 2:30μμ ενώ δουλεύουν μεσάνυχτα μέχρι πρωί χωρίς να παίρνουν νυχτερινό. Στην Αλεξανδρούπολη συνάδελφοι δουλεύουν πάνω από 8ωρο, για 7 ημέρες την εβδομάδα ενώ δεν έχουν πάρει άδεια εδώ και δύο χρόνια. Υπάρχει τρομοκρατία και απειλές για τη συμμετοχή στο σωματείο.
Σύμμαχοι της εργοδοσίας είναι οι υπόλοιποι βιομήχανοι της πτηνοτροφίας που κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Όλοι τους αξιοποιούν την αντεργατική νομοθεσία που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. Έχουν κάνει μειώσεις, έχουν βάλει εργολάβους με προσωπικό που δεν ξέρει κανείς πως πληρώνεται ή αν είναι καν ασφαλισμένο. Υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας, εργατικά ατυχήματα, τρομοκρατία. Όλους, τους ενοχλεί η δράση του σωματείου μας.
Η Γενική μας Συνέλευση έχοντας υπόψη τα παραπάνω πήρε τις εξής αποφάσεις:
1.   Καταδικάζουμε τις 7 απολύσεις και την εφαρμογή 4ήμερης εργασίας στο τμήμα του σφαγείου στην Τανάγρα Βοιωτίας και θα παλέψουμε για την ακύρωσή τους.
2.   Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εργοδοσία επισκέπτεται τους εργαζόμενους για να αναγγείλει τα «κακά μαντάτα» αλλά και για να τρομοκρατήσει. Την επόμενη φορά δεν θα προσέλθει κανένας εργαζόμενος για να ακούσει. Έχουμε σωματείο και ότι θέλει η διοίκηση να το πει στους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας.
3.   Το σωματείο μας, μαζί με την Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους σε όλο το κλάδο και θα ξαναπάμε σε νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να πάρουμε νέες αποφάσεις ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.
Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ σε όλη την Ελλάδα να οργανωθούν στο επιχειρησιακό μας σωματείο και στα κατά τόπους κλαδικά.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα να οργανωθούν στα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία για να δώσουμε ενιαία απάντηση στις ορέξεις των βιομηχάνων της πτηνοτροφίας.
Καλούμε τα συνδικαλιστικά όργανα, στην πτηνοτροφία, στον κλάδο τροφίμων – ποτών και όλη την εργατική τάξη, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ
ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ