Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου στις 29/12 και η Ταξική Ενότητα κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις.
Να παρθεί απόφαση για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία για το ασφαλιστικό που θα ασκήσει πίεση και στα τριτοβάθμια όργανα για κήρυξη γενικής απεργίας. Για το σκοπό αυτό να οργανωθεί και σύσκεψη σωματείων. Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης με τους νόμους που προωθούνται από την κυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ, πρέπει να σημάνει συναγερμό σε κάθε χώρο δουλειάς Επιβεβαιώθηκε πως ισχύει απόφαση από την προηγούμενη συνεδρίαση και όσον αφορά ...

τη σύσκεψη θα γίνει αφού συνεδριάσουν και αποφασίσουν τα σωματεία πράγμα για το οποίο θα υπάρξει κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο.
Η Ταξική Ενότητα καλεί τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις με διεκδικητικά πλαίσια που θα απορρίπτουν στο σύνολό της την αντεργατική πολιτική ως συνέχεια των προηγούμενων. Δεν είναι μια λανθασμένη πολιτική που απορυθμίζει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά αντίθετα καλά υπολογισμένη που τη ρυθμίζει σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, που προκειμένου να αυξήσει την  κερδοφορία του, καταργεί τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Το θέμα, δηλαδή, δεν είναι διαχειριστικό που θα λυθεί με την ανάπτυξη, ούτε η κυβέρνηση έχει πέσει θύμα εκβιασμού.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο να μπει στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας και την ενδυνάμωση συνολικά του εργατικού κινήματος για να αντιπαλέψουμε τη συνολική επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη.
Τέθηκε ακόμα το ζήτημα της αλληλεγγύης στη μεγάλη απεργιακή μάχης στο Ζούρα που ξεπέρασε ήδη τον ενάμιση μήνα και αποτελεί ορόσημο για όλο τον κλάδο και όχι μόνο. Και αυτό όχι μόνο γιατί οι εργαζόμενοι είναι πέντε μήνες απλήρωτοι, αλλά και γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι από τη μεριά του εργοδότη το αν  οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν χωρίς όρους και από τη μεριά των εργαζομένων το να διεκδικούν την κάλυψη των αναγκών τους. Αποφασίστηκε να πως πρέπει να οργανωθεί καλλίτερα η έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης.
Τέλος τέθηκε το ζήτημα των απολύσεων στη ΣΑΜΠΟ όπου τις τελευταίες μέρες έχουν απολυθεί δέκα άτομα από το μόνιμο προσωπικό και άλλοι τόσοι από εργολάβο. Τονίστηκε πως κατά πάγια τακτική η εταιρεία για να θωρακίσει την συνεχώς αυξανόμενη κερδοφορία της χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους σαν αναλώσιμα, που τη μια στιγμή δουλεύουν φουλ υπερωρίες και την άλλη τους πετάει στο δρόμο.
Στη συνεδρίαση αναδείχθηκαν και μια σειρά άλλα προβλήματα όπως το θέμα των ενσήμων σε Ιντερκέμ, Τσαούσογλου, Γαληνό, Κελαϊδίτη, Ηλεκτρομηχανική και η μη πληρομή δώρου σε πολλές επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων Γενική Ταχυδρομική, Γουναρόπουλος, Ξενοδοχοϋπάλληλοι.