Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών.
Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ετελέσθη και... η Πανηγυρική Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου Έτους, στην οποία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Γιαννούκος, πλαισιωμένοι από συνεργάτες τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, Ταξίαρχος κ. Αλέξιος Οικονόμου και άλλοι εκπρόσωποι του Στρατού.
Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, πριν την Απόλυση της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Μεγάλου Βασιλείου, ενώ αμέσως μετά ευλόγησε και την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχόμενος σε όλους εόρτια.
Στην Θεία Λειτουργία έψαλλαν οι Χοροί των Ιεροψαλτών του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, υπό την διεύθυνση των κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε.