Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Επιτυχής εκδήλωση από τον Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού για την Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες

Η άψογη οργάνωση, η μεγάλη συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας και οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των ομιλητριών, χαρακτήριζαν την όμορφη εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού το περασμένο Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Θέρμαι Σύλλα» της Αιδηψού, για την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των φύλων.
Η εκδήλωση και η υπογραφή της Χάρτας έγινε με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των φύλων κ.  Φωτεινής Κούβελα και της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου-Σπανού.
Πριν την έναρξη της ...

Ημερίδας, χαιρετισμούς απηύθυναν: Ο Π. Ηλίας Ευθυμιόπουλος εκ μέρους του Μητροπολίτη Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομου,  οι παριστάμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γ. Ακριώτης και Α. Πρατσόλης, η Γραμματέας της Γ.Γ.Ι.Φ. κ. Φ. Κούβελα, η καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. κ. Μ. Λοϊζίδου, καθώς και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.
Οι εισηγήσεις ξεκίνησαν με την μεστή ομιλία της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου, που αναφέρθηκε στο ξεπέρασμα των προκαταλήψεων και στους στόχους των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την πλήρη κατάργηση των έμφυλων στερεοτύπων.
Η επόμενη εισηγήτρια κ. Τώνια Μοροπούλου, αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε. και καθηγήτρια στο Ε.Μ.Π. αναφέρθηκε στα ποιοτικά αποτελέσματα της γυναικείας δραστηριότητας, τόσο στις επιστήμες, όσο και στην επιχειρηματικότητα.
Ακολούθως η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εργασίας κ. Άρτεμις Αναγνώστου-Δεδούλη, μίλησε για την εξομοίωση ανδρών και γυναικών στον τομέα της εργασίας και ασφάλισης, ενώ η δημοσιογράφος της Real News, και διευθύντρια της Πρότυπης Σχολής Γαστρονομίας Etoil κ. Σίσσυ Νίκα, αναφέρθηκε στο κομμάτι του τουρισμού και της γαστρονομίας.
Ακολούθησε η εισήγηση της Δικηγόρου και Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ασημίνας Παπαναστασίου, ως επίτιμου μέλους της Περιφερειακής Επιτροπής ισότητας των φύλων, που ήδη λειτουργεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Τέλος οι κυρίες Μαρία Μαυρουδή, Business Development Executive, American P&I Club - Ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής μονάδας Kallichoron Art Boutique Hotel - Μέλος Δ.Σ. της WISTA Hellas, Δωροθέα Ιωάννου, Διευθύνουσα Σύμβουλος SCB Hellas Inc., και Αντιπρόεδρος, WISTA Hellas και η Ιωάννα Τοπάλογλου, Διευθύντρια, Orion International Brokers and Consultants Ltd., Ταμίας WISTA Hellas, συζήτησαν αναφερόμενες στη θέση της Γυναίκας στη Ναυτιλία και γενικώς στην Επιχειρηματικότητα.
Η εκδήλωση έκλεισε σε πολύ καλό κλίμα με την Υπογραφή της Χάρτας και ανταλλαγή συμβολικών δώρων.