Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Αντιπεριφέρεια Εύβοιας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στην Κάρυστο σε εφαρμογή της διακηρυγμένης πρόθεσης της Περιφερειακής Αρχής να αποκεντρώσει τις διαδικασίες της και να έρθει σε άμεση επαφή με τους πολίτες ακόμη και των πλέον απομακρυσμένων περιοχών της. Πέρα από τα τακτικά θέματα της συνεδρίασης, έγινε αναλυτική παρουσίαση των έργων και δράσεων της Περιφέρειας που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή και....

ακολούθησε διάλογος με δημοτικούς συμβούλους, φορείς και πολίτες της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό ακολούθησε διήμερη επίσκεψη σε φορείς και χωριά του Δήμου Καρύστου από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη συνοδευόμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Φάνη Σπανό, το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαϊδίτη και την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου.
Αρχικά πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση στο Δημαρχείο Καρύστου με το Δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο, ο οποίος συνόδευσε ακολούθως τον Περιφερειάρχη σε όλη την περιοδεία. 

Ακόμη πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο, το σύνδεσμο Επαγγελματιών και Βιοτεχνών και το σύνδεσμο Επαγγελματιών Τουρισμού Καρύστου, οπού οι επαγγελματίες εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου τους, αλλά και το μείζον ζήτημα της Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής. 
Ακολούθως, έγιναν διαδοχικές συναντήσεις με τους "Λέσχη 4x4 Καρύστου", το Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Καρύστου και εκπροσώπους των λατόμων πλάκας Καρύστου, όπου τέθηκαν ζητήματα διαχείρισης πολιτικής προστασίας, ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και προστασίας και ανάδειξης της πλάκας Καρύστου αντίστοιχα.
Την Τρίτη ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Καρύστου και το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου. Ακολούθως τα χωριά του ορεινού όγκου Καλλιανοί, Αγαθό, Άγιος Δημήτριος, όπου επισκέφτηκαν τα εκτελούμενα έργα της Περιφέρειας στην περιοχή και συνομίλησαν με κατοίκους. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Μαρμάρι όπου συναντήθηκαν με το Σύλλογο Γυναικών και το Σύνδεσμο Επαγγελματιών της περιοχής. Στο Μαρμάρι πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση και με τους Συλλόγους Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Καρύστου, Μαρμαρίου και Στύρων, όπου συνομίλησαν για ζητήματα πολιτικής προστασίας.


Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Δημοτικό κατάστημα Στύρων, με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, αλλά και πολίτες, όπου συζητήθηκαν ζητήματα όπως η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και η συνέχιση του μεγάλου οδικού έργου Ραπταίοι - Στύρα - Νέα Στύρα. Η περιοδεία έκλεισε με επίσκεψη στα Νέα Στύρα.
Στο τέλος της διήμερης περιοδείας στο Δήμο Καρύστου ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

Στο νοτιότερο σημείο της Περιφέρειάς μας, εδώ στην Καρυστία, είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε ανθρώπους, να ακούσουμε τις σκέψεις, τις ανάγκες και τους προβληματισμούς τους. Σταθερός και διαρκής στόχος μας είναι, μέσα από τα έργα και τις δράσεις μας, να μας νιώθουν δίπλα τους σε ό,τι μπορεί να κάνει εμάς ωφέλιμους και τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους λίγο πιο μικρά.