Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΕΠΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Α.Ο. Ν.ΑΡΤΑΚΗΣ κ. ΛΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΗ

Η Πειθαρχική Επιτροπή επιλαμβάνεται του θέματος  της προσβλητικής και  δυσφημιστικής συμπεριφοράς του κ. ΛΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (μέλους του σωματείου Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ) σε βάρος της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ και των θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών οργάνων της και λαμβάνοντας υπ’ όψιν της:
α) Την συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή για τον αγώνα Α ́ ερασιτεχνικής κατηγορίας  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΧ -Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ που διεξήχθη την 19/3/2016.
β) Την έκθεση του παρατηρητή αγώνος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΧ-Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ που διεξήχθη την 19/3/2016.
γ) Το υπ’ αρ. πρωτ. Ε.Π.Σ.Ε. 1319/23.3.16 έγγραφο της Ε.Π.Σ. Ευβοίας με ....

το οποίο σε εφαρμογή διατάξεων του Πειθαρχικού Κώδικα, κλήθηκε σε έγγραφη απολογία το σωματείο Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ.
δ) Την με αρ. πρωτ. Ε.Π.Σ. Ευβοίας 1388/30.3.2016 έγγραφη απολογία του σωματείου Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ.
ε) Τις διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα και γενικότερα της αθλητικής νομοθεσίας.
ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ
Όπως προκύπτει από την συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή για τον αγώνα Α ́ ερασιτεχνικής κατηγορίας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΧ-Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ που διεξήχθη την 19/3/2016 και την έκθεση παρατηρητή της ανωτέρω αναμέτρησης, ο κ. ΛΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (φερόμενος ως μέλος του σωματείου Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ) προέβη σε δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της διοργανώτριας αρχής και των θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών οργάνων της.
Οι ανωτέρω περιγραφόμενες, στην συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή και στην έκθεση του παρατηρητή, κρίσεις συνιστούν αναμφισβήτητα μορφή δυσφήμισης της Ε.Π.Σ. Ευβοίας και των θεσμοθετημένων οργάνων της.
Πρόκειται για δυσμενέστατες κρίσεις οι οποίες θίγουν την αξιοπιστία και το κύρος της  διοργανώτριας αρχής αγώνων, των θεσμοθετημένων οργάνων της, των οργάνων διαιτησίας  και γενικών των διαιτητών.
Επιπροσθέτως ο κ. ΛΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ δεν προέβη ούτε σε ανάκληση των ανωτέρω δυσφημιστικών κρίσεων και ούτε επιχείρησε οποιαδήποτε ενέργεια για την απόδειξη της αλήθειας των όσων ισχυρίστηκε ενώπιον δεκάδων ανθρώπων οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με το ποδόσφαιρο (μέλη Δ.Σ. /ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ,αξιωματούχοι ομάδων, ποδοσφαιριστές). Επειδή οι ανωτέρω κρίσεις του κ. ΛΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ αποτελούν δυσφήμιση για  την Ε.Π.Σ. Ευβοίας και τα θεσμοθετημένα όργανά της, σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Επειδή η υπ’ αριθ.πρωτ. 1388/30.3.2016 έγγραφη απολογία του σωματείου Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ δεν συνοδεύεται από τα αντίστοιχα πρακτικά αποφάσεων του Δ.Σ. του σωματείου, ώστε να αποδεικνύεται πλήρως το περιεχόμενο της ανωτέρω απολογίας.
Επειδή το σωματείο έχει υποχρέωση να προστατεύει το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου και ευθύνεται για οποιαδήποτε ενέργεια φυσικού προσώπου , που συνδέεται με εκείνο, προσβάλει τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο. και γενικότερα της αθλητικής νομοθεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κώδικα και  Επειδή οι ανωτέρω δημόσιες κρίσεις του κ. ΛΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ συνιστούν επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 25 του Πειθαρχικού Κώδικα
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΩΣ
1) Επιβάλλει στον κ. ΛΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για πέντε (5) έτη, σύμφωνα με τα άρθρα 12 περίπτωση γ ́και 26 παρ. 4 του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ, σε συνδυασμό με το  άρθρο 40 παρ. 2 περίπτωση η) του Καταστατικούτης Ένωσης Ποδοσφαιρικών  σωματείων Ευβοίας.
2)Επιβάλλει στον κ. ΛΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ  χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500,00 €) , σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ. 4 του Πειθαρχικού Κώδικα.

ΜΕ  ΤΙΜΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                          ΠΙΣΧΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ