Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας την Τετάρτη 15 Φλεβάρη στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε συλλογικά για την οργάνωση την πάλη μας!
Τέρμα πια με την κοροϊδία της «σκληρής διαπραγμάτευσης» και της «δίκαιης ανάπτυξης»!
 Τέρμα πια με την αναμονή, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία!
Κυβέρνηση και Ν.Δ. διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί, πιο γρήγορα και αποφασιστικά να φέρει εις πέρα τη «βρώμικη δουλειά». «Σφάζονται στην ποδιά» του ΣΕΒ και των εργοδοτικών οργανώσεων, οι οποίοι, σε συγχορδία με τα κοράκια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ,  ζητούν ...
νέο αίμα, νέα μέτρα, νέα σφαγή των εργαζομένων για να σώσουν τα κέρδη τους!
Τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές είναι στο στόχαστρο αυτής της γενικευμένης  επίθεσης!
Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από το δίκαιο αίτημα της ανάκτησης των απωλειών
που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Απλώνουμε το χέρι στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Παλεύουμε ενάντια στην αιτία του ξεριζωμού και της μετανάστευσης!!
Προχωράμε μπροστά για να ζωντανέψουμε τα σωματεία μας!
Ενάντια στις αυταπάτες για δήθεν φιλολαϊκή διαχείριση στα πλαίσια του συστήματος, ενάντια σε κάθε προσπάθεια να γίνεται το κίνημα σκαλοπάτι για την εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων, δυναμώνουμε τον αγώνα. Η δύναμή μας, και αυτό έδειξε η ίδια η ζωή, βρίσκεται στο ταξικό εργατικό κίνημα, στη συμπόρευση με τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Για να  περάσουμε στην αντεπίθεση!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ:
Άμεση απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου. Όχι στο Λύκειο εξεταστικό κέντρο.
Κανένα νήπιο &προνήπιο έξω από το δημόσιο Νηπιαγωγείο.  Κανένα παιδί έξω από το σχολείο μέχρι τα 18 του χρόνια.
Μαζικοί – Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων τώρα για την κάλυψη όλων των αναγκών.   
Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση. Καμιά απόλυση αναπληρωτή. 
ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τις πλασματικές υπεραριθμίες. Οργανική θέση για όλους.
Να ανοίξουν επιτέλους τώρα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και να στελεχωθούν με όλο το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό. Κανένα παιδί έξω από τη δομή που έχει ανάγκη.
Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου.
Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα (έως 15 νηπιαγωγείο, Α, Β, Δημοτικού. Έως 10 σε εργαστήρια και κατευθύνσεις. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές)
Να εφαρμοστεί ο νόμοςγια παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.
Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ουσιαστική εκπαιδευτική στήριξη τους στη πράξη και όχι στα λόγια.  
Ούτε ένα 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για υλικά, αναλώσιμα. Έκτακτη χρηματοδότηση των Σχ. Επιτροπών. 
Ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές με ευθύνη της Κυβέρνησης.
Πρόσληψη όλων των καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία για καθαρά σχολεία.
Μισθολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας& των επιστημονικών προσόντων για μόνιμους και αναπληρωτές. Κάλυψη των απωλειών. Καμία μείωση μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ. Κατάργηση του ν.4354 (νέο μισθολόγιο).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ:
Προχωράμε σε παραστάσεις στις Δ/νσεις για κάλυψη των κενών και των αναγκών των σχολείων μέσα στο Φλεβάρη.
Προχωράμε σε σύσκεψη αναπληρωτών συναδέλφων για το ζήτημα των διορισμών. Προχωράμε σε Πανελλαδική Ημέρα Κινητοποίησης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και το Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 23 Φλεβάρη.
Συμπορευόμαστε με όλα τα σωματεία που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή και του δικού μας σωματείου στο συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη 2017.(Στη Χαλκίδα στις 6:30μμ στην πλατεία Αγοράς)
Στηρίζουμε πολύμορφα (με ψηφίσματα συμπαράστασης, συμμετοχή στις συγκεντρώσεις κ.α.) τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς που με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων βγήκε στο δρόμο του αγώνα. 
Συμμετέχουμε, στηρίζουμε ενεργά την πρωτοβουλία – καλλιτεχνικό διαγωνισμό της ΕΕΔΥΕ με θέμα: «Να σκέφτεσαι τους άλλους» βασισμένη στο ποίημα του  Μαχμούτ Νταρουίς. Μιλάμε με τους μαθητές μας, με τους γονείς, οργανώνουμε εκδηλώσεις παρουσίασης των έργων που θα φτιαχτούν στις τάξεις, στα τέλη Μάρτη.
Οργανώνουμε την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία, παίρνουμε πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης, ενημερώνουμε τους γονείς, απομονώνουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 
Συνεχίζουμε την κοινή δράση με σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, για την κάλυψη τωναπωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, ενάντια στην ψήφιση των μέτρων για το «κλείσιμο» της 2η αξιολόγησης.
Με βάση όλα τα παραπάνω δυναμώνουμε την κοινή πάλη όλων των εργαζομένων απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, προετοιμαζόμαστε για Γενική Απεργία. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 18:30