Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ»

Ακόμα ένα σημαντικό έργο εντάχθηκε 
στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, αξίας 120.000 ευρώ με θέμα: 
«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ»

Την εξασφάλιση τριετούς χρηματοδότησης αξίας 120.000 ευρώ για την σύσταση μιας νέας κοινωνικής δομής, του «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού» διεκδίκησε και πέτυχε ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Η νέα κοινωνική δομή φέρει τον τίτλο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού». Αποτελεί καινοτόμα (νέα) δομή που θα λειτουργήσει ...
συμπληρωματικά & επικουρικά των υφιστάμενων κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όλων των κατοίκων, με προτεραιότητα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού» αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του εντός των επομένων μηνών. Θα είναι προσβάσιμο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες συμπεριλαμβανομένου των ΑμΕΑ.
Στο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού» θα γίνεται υποδοχή και καταγραφή των ωφελουμένων, με στόχο τη διάγνωση των αναγκών τους και την προώθηση τους σε Υπηρεσίες, Δομές και Προγράμματα που υφίστανται την τρέχουσα χρονική στιγμή και έχουν ως αντικείμενο την κοινωνική υποστήριξη, ενδυνάμωση και ένταξή τους. 
Η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού κα. Λίνα Ευσταθίου, εκφράζει την ικανοποίηση της για την ένταξη του έργου. Δράσεις, που έχουν στόχο την καταπολέμηση κάθε μορφής φτώχειας, αποτελούσαν και αποτελούν προτεραιότητα της παρούσας δημοτικής αρχής και βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του Δήμου Ιστιαίας - 
Αιδηψού, καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.
Η προσπάθεια της παρούσας δημοτικής αρχής προς την κοινωνική υποστήριξη των συμπολιτών μας, με την ικανοποίηση περισσότερων αναγκών και ποιοτικότερων υπηρεσιών, είναι πρωταρχικό μέλημά της, έχοντας ως σύμμαχο το σύνολο της κοινωνίας, εφαρμόζοντας τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής συνοχής και της Αλληλεγγύης.