Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Γραφεία Υποστήριξης και παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών

Στα πλαίσια της διεύρυνσης των κοινωνικών δομών και της στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και μεμονωμένων ατόμων κάθε ηλικίας που χρήζουν βοηθείας, ο Δήμος Ερέτριας συνέστησε και λειτουργεί Γραφεία Υποστήριξης και παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών σε συμβουλευτικό επίπεδο, στις Δημοτικές Ενότητες Αμαρυνθίων και Ερέτριας.

Η σχετική θεματολογία περιλαμβάνει:
Φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού...

Προβληματική – Παραβατική συμπεριφορά
Ρόλοι και κρίση στην οικογένεια
Κοινωνικές ανισότητες
Προβλήματα που απορρέουν από την οικονομική κρίση
Η προσέγγιση και συμβουλευτική διαδικασία αφορά επίσης άτομα και οικογένειες που  αντιμετωπίζουν :
Κοινωνικά προβλήματα
Συναισθηματικές δυσκολίες
Προβλήματα συμπεριφοράς και επικοινωνίας
Κρίση μέσα στην οικογένεια
Τραυματικά γεγονότα (Θανάτους, Διαζύγια, Ενδοοικογενειακή βία, κ.λ.π.)
Θα υπάρχει επίσης συνεργασία και συνεχής επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, για ενημέρωση και συμβουλευτική μαθητών, γονέων και διδασκόντων, για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και την διαχείριση των προκλήσεων και των κινδύνων, όπως από την κακή και ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου.
Με βάση τα ανωτέρω οι Δημότες μπορούν να απευθύνονται:
Για την Δημοτική Ενότητα Ερέτριας στο Γραφείο που στεγάζεται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου κατά τις ώρες : 9.00 π.μ.- 13.00 μ.μ. Τηλ. 22290 67091.
Για την Δημοτική Ενότητα Αμαρυνθίων στο Δημοτικό κατάστημα Αμαρύνθου κατά τις ώρες: 9.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Τηλ. 22290 67015.
Το πρόγραμμα στελεχώθηκε από ειδικούς επιστήμονες, Κοινωνικούς Λειτουργούς – Κοινωνιολόγους οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη της υλοποίησης και θα είναι σε άμεση συνεργασία με τις υφιστάμενες Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.   

Η Δήμαρχος
Αμφιτρίτη Αλημπατέ