Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Την Τετάρτη,  21 Ιουνίου ημέρα πανελλήνιας κινητοποίησης της ΟΛΜΕ στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για εκπαιδευτικά ζητήματα, η ΕΛΜΕ Εύβοιας μαζί με τους γονείς παιδιών Ειδικής Αγωγής, που είχαν παρευρεθεί και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, παρουσιάστηκαν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκφράσουμε την κοινή μας ανησυχία για τα ζητήματα της Ειδικής  Αγωγής και ιδιαίτερα για τον κίνδυνο να κλείσουν οι δομές ΕΑΕ  του νομού ....
λόγω ολιγωρίας του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να πράξει τα σχετικά δέοντα. Όταν αντιπροσωπεία από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ,  εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές Ειδικής Αγωγής αναζητήσαμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης για να του επιδώσουμε ψηφίσματα και να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έχει πράξει η Διεύθυνση, βρήκαμε το γραφείο του κλειδωμένο, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κτήριο και κρυβόταν σε άλλο γραφείο, προκειμένου να αποφύγει τη συνάντηση  με το Δ.Σ. και τους γονείς. Όταν μετά λίγη ώρα τον ανακαλύψαμε στο γραφείο των συμβούλων, και αφού του ζητήσαμε να προσέλθει στο γραφείο του για να συζητήσει με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς άρχισε να φωνάζει ότι δεν έχουμε κλείσει ραντεβού (!!!) να μας σπρώχνει,  να συκοφαντεί και να προπηλακίζει συναδέλφους και γονείς, οι οποίοι επέμεναν ότι αν δεν πάρουν απαντήσεις δε θα φύγουν από τη Διεύθυνση. Το αποκορύφωμα όλης αυτής της αλαζονικής συμπεριφοράς και του αυταρχισμού ήταν να καλέσει την αστυνομία προκειμένου να συλλάβει ένα γονέα, υποστηρίζοντας ότι «του κάνουμε  bullying»!
Είναι η πρώτη φορά  που Διευθυντής Εκπαίδευσης καλεί την αστυνομία για να συλλάβει γονείς επειδή ζητούν ενημέρωση για θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών τους.
Καταδικάζουμε την αυθαίρετη, αντιθεσμική και άκρως αλαζονική συμπεριφορά του Διευθυντή Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας.
Απαιτούμε να ανακληθούν δημόσια, όπως δημόσια εκτοξεύθηκαν, οι κατηγορίες ενάντια στους εκπαιδευτικούς του συλλόγου του Ειδικού Επαγγελματικού ΤΕΕ.
Καταγγέλλουμε  τις διοικητικές  παραλείψεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που είχαν ως αποτέλεσμα 
α. τη μη έγκαιρη μετατροπή του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου σε ενιαία μονάδα, όπως φαίνεται στην πρόσφατη ΚΥΑ με αρ. ΦΕΚ 2103/19 Ιουνίου 2017,  με την οποία ιδρύονται παρόμοια σχολεία ειδικής αγωγής σε όλη την Ελλάδα και απ’ όπου απουσιάζει η Εύβοια. 
β. την  απώλεια του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, αφού δεν έγινε έγκαιρα η απαραίτητη αντιστοίχιση της ειδικότητας, σύμφωνα με τα ισχύοντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαίδευση των Παιδιών ΣΜΕΑΕ και τις οργανικές θέσεις των συναδέλφων.
γ. την μη έγκαιρη εξεύρεση στέγης για την ενιαία δομή ΣΜΕΑΕ, αφού εδώ και χρόνια είναι γνωστό το πρόβλημα στέγασης των Ειδικών Σχολείων, που κλιμακώθηκε πέρυσι με απειλή έξωσης του  Ειδικού Επαγγελματικού ΕΠΑΛ.
Καλούμε σε συστράτευση όλους τους εκπαιδευτικούς, και τους γονείς παιδιών Ειδικής  Αγωγής, όλους τους ευαίσθητους πολίτες, για να έχουν όλα τα παιδιά την εκπαίδευση που τους ανήκει.                                               
                                                              Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας