Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αλιβέρι 11/7/2017

Προς  : ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΜΠΕΝΑΚΗ
ΘΕΜΑ : κατάργηση της αργίας της Κυριακής

Παρακαλούμε όπως προ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης στη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου την ΤΡΙΤΗ 11-7-2017 συζητηθεί το θέμα της Κυριακάτικης αργίας και εγκριθεί το πάρα κάτω ψήφισμα: 
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή την πλήρη κατάργηση της αργίας της Κυριακής, που είναι από τα «προαπαιτούμενα» για την εκταμίευση της δόσης του δανείου από τον ESM
- Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Κυριακή 16 Ιούλη οι ....
εμποροϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα, απαντώντας στην πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που μεθοδεύουν κεφάλαιο - κυβέρνηση - κουαρτέτο. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ.
- Η άμεση ενεργοποίηση της διάταξης, που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάη και προβλέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές από το Μάη έως τον Οκτώβρη σε περιοχές που χαρακτηρίζονται τουριστικές, είναι «προαπαιτούμενο» για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
- Ήδη, μεγάλα καταστήματα σ' αυτές τις περιοχές δουλεύουν ασταμάτητα 7 μέρες τη βδομάδα, εξουθενώνοντας τους εργαζόμενους και απορυθμίζοντας εντελώς τη ζωή τους.
- Εργαζόμενοι στο Εμπόριο και αυτοαπασχολούμενοι διεκδικούν νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, και μ' αυτό το αίτημα διοργανώνουν κοινές δράσεις ενόψει της απεργίας.
Η κατάργηση της Κυριακής Αργίας δεν αφορά μόνο τους εμποροϋπάλληλους άλλα όλους τους εργαζόμενους σε όποιον κλάδο και αν εργάζονται. Υπάρχει άλλωστε και η εμπειρία μέχρι σήμερα που δείχνει ότι οποιοδήποτε μέτρο σε βάρος των εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τον εργάσιμο χρόνο, ξεκίνησε από το εμπόριο όπως το ωρομίσθιο, η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και τα ελαστικά ωράρια, εξαπλώθηκε σε κάθε κλάδο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συντάσσεται με τους εργαζόμενους και υτοαπασχολούμενους στηρίζοντας το αίτημα τους.

για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ