Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Ευβοίας (Σ.Π.Π.Ε.)

20/ 09/ 2017           Αρ.Πρ.: 34
 Προς : Ε.Π.Σ.Ευβοίας
 Κοιν: - Σ.Δ.Π. Ευβοίας

Κύριε Πρόεδρε,
Με αφορμή την έναρξη των Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων 2017/2018 ο Σ.Π.Π.Ευβοίας εύχεται σε εσάς και όλα τα μέλη σας καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία, αθλητικό πνεύμα και επιτυχία στο έργο σας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σαν Σ.Π.Π.Ε. με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση σας (ανακοίνωση Ε.Π.Σ.Ε. -ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ  ΠΟΔ/ΚΗΣ ....
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018 στις 09-08-17- http://www.epsevias.gr/viewann.php?id=5270 ) που αφορά την παρουσία διπλωματούχων προπονητών στους πάγκους των ομάδων, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι η διοργανώτρια αρχή διακατέχεται από υγιείς απόψεις σχετικά με το παρόν και το μέλλον του Ευβοϊκού αλλά και
του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Το σημαντικό όμως είναι, η απόφαση σας αυτή να εφαρμοστεί σε όλο της το εύρος και να διαφυλαχθεί από όλους τους εμπλεκόμενους (προπονητές, παράγοντες, διαιτητές κ.λ.π.) συμπεριλαμβανομένου και  πρωτοστατούντος φυσικά του Συνδέσμου μας.
Να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε παρόντες και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις της απόφασης αυτής και αναλόγως θα γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε όποιον σταθεί εμπόδιο στην εφαρμογή ή την καταστρατήγησή της, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών μας βάση των κανονισμών της Αρμόδιας   Διοργανώτριας Αρχής, του Κ.Α.Π. και του Κανονισμού των Προπονητών της Ε.Π.Ο.
Υπενθυμίζεται ότι: Βάσει της “Προκήρυξης Αγώνων Πρωταθλημάτων Α’, Β’, Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Περιόδου  2017-2018” και συγκεκριμένως το Άρθρο 30 (ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ) τα δικαιολογητικά για την έκδοση “Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή” είναι:
ΑΡΘΡΟ 30: ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Ισχύουν όσα προβλέπονται από τον Κ.Α.Π. και τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο.
Τα σωματεία της Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωμένα να απασχολούν προπονητές οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό των Προπονητών  Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.
- Να είναι κάτοχοι ταυτότητας προπονητή Ε.Π.Ο. τριετούς διάρκειας και σε ισχύ,
- Να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ευβοίας ή άλλου Συνδέσμου,
- Να κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που θα εκδίδεται από την διοργανώτρια Ε.Π.Σ. κατόπιν απόφασης της Ε.Π.Ο.
Η μη τήρηση των ανωτέρω υπόκειται στον πειθαρχικό κώδικα περί προπονητών.
Επίσης, ο Σ.Π.Π.Ε. ενημερώνει και προειδοποιεί ότι :
- Διπλωματούχοι Προπονητές δεν έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στον πάγκο των
αναπληρωματικών και την τεχνική περιοχή με άλλη ιδιότητα, εκτός του Προπονητή ή του Βοηθού Προπονητή, σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 του Κανονισμού Προπονητών της Ε.Π.Ο. 2016-17.
- Προπονητής ή και Βοηθός Προπονητή, ο οποίος δεν κατέχει Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή απαγορεύεται να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 3 του Κανονισμού Προπονητών της Ε.Π.Ο. 2016-17.
Ο έλεγχος διενεργείτε υποχρεωτικά από τους διαιτητές του αγώνα σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.
Σε περίπτωση παράβασης του κανονισμού υπάρχει κίνδυνος αφαίρεσης του Διπλώματος του Προπονητή.
Τέλος, παρακαλούμε όπως τηρηθεί ο Κανονισμός, δηλαδή να μην χορηγήσετε στις αιτούμενες ομάδες “Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή”, χωρίς την προηγούμενη από μέρους μας χορήγηση στα Μέλη του Συνδέσμου μας , “Βεβαίωση Μέλους Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Ευβοίας”.
Με τις ευχές μας για επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων του Πρωταθλήματος και του Κυπέλου και πάντοτε δίπλα σας για ό, τι χρειαστεί,

Για το Δ.Σ. του “Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Ευβοίας”

 Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας
 ΤΟΚΠΑΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ      ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ