Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Κύριε Σιγανέ, αυτά δήλωνε στο egnomi ο κ. Κακαβάς. Το διέψευσε τότε κανείς;

Εγγυητική και μεταγραφή είχε το μενού σήμερα (11/8) για τον ΑΟ Χαλκίς. Η διοίκηση της ομάδας της Εύβοιας κατέθεσε στην Τράπεζα Πειραιώς Χαλκίδας το ποσό των 300.000 ευρώ που "ζήτησε" η ΕΠΟ για την έκδοση της εγγυητικής, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του κυανόμαυρου συγκροτήματος στην επερχόμενη Β' Εθνική.
Η ΕΠΟ έκρινε ότι για να....
καλυφθεί η κενή θέση που άφησε ο Αγρ. Αστέρας (σ.σ. πήγε οικειοθελώς στη Γ' Εθνική), θα έπρεπε οι τέσσερις δευτεραθλητές της απερχόμενης Γ' Εθνικής να οδηγηθούν σε μπαράζ, εφόσον καταθέσουν στην τράπεζα τα 300.000 ευρώ, που αντιστοιχούν με το μετοχικό κεφάλαιο σύστασης ΠΑΕ στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.
Το egnomi.gr επικοινώνησε με το μέλος του ΑΟ Χαλκίς, Νίκο Κακαβά, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Χαλκίδα βρήκε τα χρήματα, δύο μόλις 24ωρα μετά τα ...χαρμόσυνα νέα της ενδεχόμενης ανόδου και η εγγυητική επιστολή βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων της ομάδας.
Ο κύριος Κακαβάς τόνισε μεταξύ άλλων: "Κάναμε αγώνα δρόμου για την εγγυητική εδώ και τρεις μήνες. Ειχαμε προετοιμαστεί γιατί ξέραμε τι θα συμβεί. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια της Χαλκίδας να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Εχουμε στα χέρια μας πέντε προτάσεις από σοβαρούς επιχειρηματίες που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά του ΑΟΧ. Τα πάντα είναι υπό έλεγχο. Ο ΑΟ Χαλκίς μπορεί να γίνει μία προσοδοφόρα επιχείρηση στον ποδοσφαιρικό χάρτη με γήπεδο (σ.σ. σύντομα θα μπουν οι προβολείς), ακαδημίες και σωστό μάνατζμεντ. Μία ομάδα που σε τρία χρόνια δεν θα έχει μόνο έξοδα, αλλά και έσοδα. Έχουμε ένα πλάνο που θέλουμε να το υλοποιήσουμε, για να πάει ο ΑΟΧ ...τρένο και να μην είναι μία φωτοβολίδα".
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της περ. Τετάρτης (κατά τη διάρκεια του φιλικού με τον Λεβαδειακό) που έσκασε η είδηση της "εντολής" της ΕΠΟ στους δευτεραθλητές για την εγγυητική, οι άνθρωποι της Χαλκίδας εξέφραζαν τη σιγουριά τους ότι τα χρήματα θα κατατεθούν κανονικά μέχρι τις 17 Αυγούστου που λήγει η προθεσμία.
Ο Νίκος Κακαβάς, στην ερώτηση αν θεωρεί ότι και οι άλλες τρεις υποψήφιες ομάδες (Δόξα Δράμας, Ιωνικός, ΑΕ Καραϊσκακης) θα καταθέσουν την εγγυητική των 300.000 ευρώ, ο ίδιος απάντησε: "Πιστεύω πως ναι. Εμείς ήμασταν οι πρώτοι, αλλά θα ακολουθήσουν και οι άλλες τρεις ομάδες. Μην αποκλείετε το ενδεχόμενο να προβιβαστούν και οι τέσσερις ομάδες, χωρίς καν να γίνουν αγώνες μπαράζ. Στο ποδόσφαιρο θα πρέπει οι προβληματικές ομάδες να κάνουν στην άκρη, αν θέλουμε να γίνει κάθαρση, αλλά και μία νέα αρχή".