Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν    Τ Υ Π Ο Υ

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η Ενορία της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδος τον προστάτη και Πολιούχο της Άγιο Τρύφωνα, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.
Κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως.
Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Τρύφωνος, ανά τας οδούς της Ενορίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ....
ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Γεώργιος Γιόγιος, Υπουργός κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, καθώς και τιμητικό Άγημα, το οποίο πρόθυμα απέστειλε η Σχολή Πεζικού Χαλκίδος.
Κατόπιν προσκλήσεως του ιεροψάλτου της Ενορίας κ. Χαραλάμπους Τσάκαλου, στον Εσπερινό έψαλε θαυμάσια Χορωδία μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Δήμου Τσίμπου.
Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθορου και προεξήρχε στην τελεσθείσα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και πολλοί Κληρικοί της ι. Μητροπόλεώς μας.
Πριν την Απόλυση ετελέσθη ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου μήνα, κατά τον οποίο αναγνώσθηκαν οι Ευχές του Αγίου Τρύφωνος, ενώ, κλείνοντας την πανήγυρη ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του, τοποτηρητή της στερουμένης μονίμου Εφημερίου Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη για την ωραία διοργάνωση της πανηγύρεως, την αντιπροσωπεία των μαθητών των Σχολείων της Λαμψάκου, που παρέστησαν στην πανήγυρη με τις σημαίες τους.
Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε επισήμως στους Ενορίτες της Νέας Λαμψάκου, την γενομένη Ανακήρυξη ως Υποψηφίου Εφημερίου της στερουμένης, από διετίας σχεδόν, μονίμου Ιερέως Ενορίας της Νέας Λαμψάκου, του κ. Πέτρου Βλάχου εκ Χαλκίδος, αποφοίτου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σπουδαστού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας, ιεροψάλτου μέχρι σήμερα στον Ι. Ναό Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης, εγγάμου και πατρός ενός τέκνου, ο οποίος μόνος υπέβαλε αίτηση μετά τήν προκήρυξη της εφημεριακής θέσεως Νέας Λαμψάκου και, εφ' όσον η διαδικασία περαιωθή κανονικώς, θα χειροτονηθεί, συν Θεώ, για να υπηρετήσει στη Νέα Λάμψακο.
Ο λαός της Λαμψάκου με πολλή συγκίνηση και χαρά άκουσε την αναγγελία του Σεβασμιωτάτου και αυθόρμητα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ κατά την διανομή του αντιδώρου όλοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Σεβασμιώτατο γι' αυτή την απόφασή του.