Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Τώρα οι αποδείξεις

 - Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο.
Τώρα όλες και όλοι πρέπει να δείξουν χαρακτήρα, να βάλουν στην άκρη το ΕΓΩ και να φροντίσουν και λίγο το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο.
Διοίκηση της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ και η διοίκηση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ, αλλά και ο κάθε διαιτητής, πρέπει να βρούνε τον τρόπο και να συνεργαστούν και να αφήσουν στην άκρη, την επιθυμία του να έχει κάποιος το πάνω χέρι.
Ο ρόλος του καθενός είναι διακριτός και δεν πρέπει να υπάρχει.... προσπάθεια να καπελώσει ο ένας τον άλλον.
Η Επιτροπή Διαιτησίας και ο Σύνδεσμος Διαιτητών πρέπει να φροντίζουν ώστε να υπάρχει ικανός αριθμός διαιτητών, να έχουν την σωστή εκπαίδευση οι διαιτητές, να ακολουθούν όλοι πρόγραμμα προπόνησης και φυσικά να μάθουν να μην έχουν εξαρτήσεις.
Οι διοικούντες την ΕΠΣΕ θα πρέπει να μάθουν να μην παρεμβαίνουν στους διαιτητές, ούτε στα συνδικαλιστικά τους, ούτε στους ορισμούς, ούτε φυσικά στο αν θα πρέπει να εφαρμόζουν ή όχι τον κανονισμό.
Ένα παράδειγμα.
Είναι λάθος και μάλιστα μεγάλο να τηλεφωνεί διαιτητής στην κεφαλή της διοίκησης ή σε κάποιο άλλο μέλος και να ρωτάει τι να κάνει, επειδή κάποια ομάδα δεν είχε την κάρτα υγείας κάποιου ή κάποιων ποδοσφαιριστών, επειδή κάποιος παράγοντας του επιτέθηκε, επειδή υπήρχε κάποιο άλλο θέμα.
Να μάθουν όλοι και να εφαρμόζουν τον κανονισμό.
Η σημερινή κατάσταση είναι τραγική και αν ο εγωισμός επικρατήσει και στην συνέχεια, τότε ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο.
Κλείνουμε το θέμα εδώ, με μία διαπίστωση.
Η κεφαλή της ΕΠΣ Εύβοιας όρισε την Επιτροπή Διαιτησίας και "όρισε" και το ΔΣ του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας.
Εμείς δεν αλλάξαμε τις θέσεις μας.
Τα γράφαμε και τότε, τα γράφουμε και τώρα.