Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ν.Δ.

 ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:
Ανανέωση της παράταξης, αλλαγή νοοτροπίας, συλλογική λειτουργία

Την ανάγκη ανανέωσης της παράταξης με συνολική αλλαγή νοοτροπίας και με συλλογική λειτουργία τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ, τονίζοντας ότι το κόμμα χρειάζεται νέους κώδικες και νέα γλώσσα για να επανακτήσει την εξουσία.
 «Πρέπει να κερδίσουμε τις μάχες των ιδεών» εξήγησε, λέγοντας ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας η ΝΔ θα πρέπει να προτείνει νέα στρατηγική μεταρρυθμίσεων για μια νέα κοινωνία.
 «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ξαναβρούμε το συγχρονισμό μας και να απορρίψουμε κάποιες πολιτικές που μας οδηγούν στο περιθώριο.

Δεν θα χάσουμε ούτε μία μέρα από τις 30 Νοεμβρίου, σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά. Σύντομα θα είμαστε έτοιμοι. Σύντομα θα είμαστε και πάλι μία γροθιά. Σύντομα θα έχει απέναντι του το ΠΑΣΟΚ μια ενωμένη ΝΔ. Το πάρτι τελειώνει.»
Η τέως υπουτηός υποστήριξε ότι η παράταξη θα έχει μέλλον αν λειτουργήσει πιο συλλογικά και πιο αξιοκρατικά. «Χρειαζόμαστε ανανέωση σε πρόσωπα, πρόγραμμα και δράσεις. Με αυτές τις δεσμεύσεις ζήτησα την εμπιστοσύνη σας», τόνισε.
 Κάνοντας μια αναδρομή στην πολιτική της πορεία, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι πάντα βρισκόταν δίπλα στην παράταξη και ότι στάθηκε δίπλα στον Κώστα Καραμανλη, του οποίου το έργο εξήρε.
 «Ζητώ να με κρίνετε για αυτά που μπορώ να δώσω στην παράταξή μας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. «Θα δώσω όλη  τη δύναμη της ψυχής μου για να κάνω την παράταξη ισχυρή».
 Τόνισε ακόμη ότι οι οπαδοί της ΝΔ θα νιώσουν υπερήφανοι μόνο όταν το κόμμα τους πείσει ότι μπορεί να κερδίσει ξανά τις εκλογές.
 «Αν μου κάνετε την τιμή να εκλεγώ πρόεδρος θα κινούμε συλλογικά, υπεύθυνα, ενωτικά» δεσμεύθηκε.
 Η κα Μπακογιάννη άσκησε κριτική και στο έργο της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς την ανέτοιμη να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας.

«Είμαι σίγουρη ότι όσα είχαμε πει θα επιβεβαιωθούν συντομότερα από όσο είχαμε προβλέψει, Καθήκον μας είναι να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη του λαού».