Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

                  Κύμη 26-3-2010 

Η 25η Μαρτίου στην Κύμη 
     Με  εξαιρετική λαμπρότητα γιορτάστηκε  και φέτος στον Δήμο Κύμης η τριήμερη επέτειος της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες στην.......
Κύμη  με την παρέλαση της μαθητιώσας και σπουδάζουσας νεολαίας. Παρά το παγωμένο βοριαδάκι που φυσούσε, οι κάτοικοι του Δήμου πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία για να καμαρώσουν τα παιδιά τους.
     Οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 6:30 το πρωί, όταν ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Κύμης ανήγγειλε το χαρμόσυνο γεγονός, του ξεσηκωμού των Ελλήνων κατά των Τούρκων, ψάλλοντας στους δρόμους της Κύμης εμβατήρια, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή της μουσικής κ. Θεοδώρου.
    
Στις 7.30 έγινε η έπαρση της σημαίας  στην κεντρική πλατεία της Κύμης από διμοιρία στρατού.
     Στις 11.30 τελέστηκε στο Μητροπολιτικό  ναό του Αγίου Αθανασίου πανηγυρική  δοξολογία, ενώπιον του Δημάρχου  Κύμης Δημήτρη Θωμά, σύσσωμου  του Δημοτικού Συμβουλίου, των  νομαρχιακών συμβούλων Εύβοιας  κ.κ.  Κεχρή και Θεοδώρου, εκπροσώπων των αρχών του τόπου και των μαθητών. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης κ. Μανής Νικόλαος.


     Στη  συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο  στο ηρώο των πεσόντων και  ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
   
  Στεφάνια  κατέθεσαν ο Δήμαρχος Κύμης  Δημήτρης Θωμάς, ο εκπρόσωπος  του νομάρχη Εύβοιας, νομαρχιακός  σύμβουλος κ. Θεοδώρου, η νομαρχιακή  Σύμβουλος κ. Κεχρή, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι μαθητών, όλων των σχολείων του Δήμου.
   
  Αμέσως  μετά ακολούθησε η παρέλαση  της μαθητιώσας νεολαίας στον  κεντρικό δρόμο της Κύμης, ενώπιον  των επισήμων και του κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί εκατέρωθεν  του δρόμου. Πρώτα παρέλασαν   οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων, φορώντας ομοιόμορφες φορεσιές και ένα τμήμα τους παραδοσιακές φορεσιές. Φέτος, παρέλασε μαζί τους και το Δημοτικό Σχολείο Βιτάλου. Στη συνέχεια ακολούθησαν σε άψογους σχηματισμούς οι μαθητές του Γυμνασίου και του ενιαίου Λυκείου Κύμης, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο. Ακολούθησαν οι σπουδαστές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού Κύμης άνδρες και γυναίκες και η παρέλαση ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση της μπάντας του γυμνασίου από το χώρο των επισήμων.

     Την  προηγούμενη ημέρα μαθητές όλων  των σχολείων, μαζί με τους δασκάλους και καθηγητές τους, ανέβηκαν στο λόφο του Προφήτη Ηλία και κατέθεσαν στεφάνια στον ανδριάντα του ήρωα των Βαλκανικών πολέμων Ιωάννη Βελισσαρίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας μαθητές με πυρσούς στο χέρι διέτρεξαν τους δρόμους της Κύμης.