Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Χαλκίδα 22 Μαρτίου 2010

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
ΧΟΡΩΔΙΑΣ – ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
 Την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, έλαβε χώρα η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συνεργασία με το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος και την ευγενική χορηγία της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, αφιερωμένη στο.........
γεγονός της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.
  Στην Εκδήλωση παρουσιάσθηκαν γνωστές μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών, τραγούδια από τη Δημοτική μουσική μας παράδοση και χορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών.
   Επίκαιρα μίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Αγιαννίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην Επανάσταση του 1821 και τα μηνύματά της προς όλους εμάς και καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο.
  Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην αγάπη που πρέπει να έχουμε όλοι και να την αποδεικνύουμε, προς την Πατρίδα μας, ενώ ευχαρίστησε τους συντελεστικούς παράγοντες της Εκδήλωσης, τον ομιλητή π. Ήλία, τον Μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνο του Παιδικού Τμήματος καί του Τμήματος εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών κ. Άννα Ροδά, τη Γενική Υπεύθυνο της Χορωδίας - Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο και τη βοηθό της πρεσβυτέρα κ. Χρυσούλα Καλαφἀτη και τα 200 περίπου παιδιά πού συμμετέχουν σ’ αυτήν.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ