Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

«Δεν υπάρχει σοβαρότητα»...

Νέες πληρωμές στην ΑΕΚ,
«βολές» από τον Στέλιο Μανωλά
 στη νέα διοίκηση
Για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, οι παίκτες της ΑΕΚ είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τους να αυξάνονται, καθώς αρχικά η ΠΑΕ φρόντισε να πληρώσει οφειλόμενες δόσεις του Δεκεμβρίου, ενώ την Παρασκευή πληρώθηκε και το ποσό, που αφορά την είσοδο στους ομίλους του Europa League.
Από εκεί και πέρα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανακοίνωσε την αποστολή για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, συμπεριλαμβάνοντας στην 19άδα και τον Ρότζερ Γκερέιρο. Φαβορί για τη θέση του δεξιού μπακ ο Σανέλ Γιάχιτς.
Την Τρίτη και την Τετάρτη ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές των παικτών της ΑΕΚ, αναφορικά με τις οφειλόμενες δόσεις του Δεκεμβρίου, με το συνολικό ποσό που .....
καταβλήθηκε να ξεπερνά τα 1,1 εκ. ευρώ. Την Παρασκευή οι «κιτρινόμαυροι» ξαναείδαν το χρώμα του χρήματος, αφού όπως ενημερώθηκε ο αρχηγός της ομάδας, Παντελής Καφές, στους λογαριασμούς των παικτών μπήκαν 300.000 ευρώ περίπου, τα οποία και θα μπορούν να εισπραχθούν από τη Μεγάλη Δευτέρα. Το ποσό αυτό αφορά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι πως θα πρέπει να εξοφληθούν όλες οι οφειλές που υπάρχουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την αδειοδότηση της συμμετοχής στα πλέι οφ, αλλά και στην Ευρώπη.
Επιστρέφει ο Αραμπατζής, δεξί μπακ ο Γιάχιτς
Η προετοιμασία της ΑΕΚ για την αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο συνεχίστηκε την Παρασκευή στους Θρακομακεδόνες. Οι ποδοσφαιριστές αρχικά παρακολούθησαν βίντεο και στη συνέχεια βγήκαν στο γήπεδο και αφού έκαναν ζέσταμα, δούλεψαν στην τακτική και τις στημένες φάσεις.

Οι Σάχα και Γεωργέας ξεκίνησαν το τρέξιμο και μετά έκαναν ασκήσεις στο γήπεδο, ενώ οι Κουτρομάνος και Παυλής συνέχισαν το πρόγραμμα αποκατάστασης.
Σε ότι αφορά τα της 11άδας, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα και κάτω από τα δοκάρια τον Αραμπατζή, ενώ στην δεξιά πτέργυα της άμυνας, που έμεινε ακάλυπτη λόγω της απουσίας των Γεωργέα και Αραούχο, αναμένεται να αγωνιστεί ο Σανέλ Γιάχιτς.
Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, ο Μπάγεβιτς επέλεξε τους 19 ποδοσφαιριστές για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και πρόκειται για τους εξής: Λούκατς, Αραμπατζής, Αλβες, Μαϊστόροβιτς, Καράμπελας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Γιαχάγια, Μάκος, Καφές, Χέρσι, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Λαγός, Νέμεθ, Σκόκο, Γκέντσογλου.
Οι Ταχτσίδης, Φροξυλιάς και Ρίκκα θα αγωνιστούν το Σάββατο με τη Β' ομάδα στο παιχνίδι με την αντίστοιχη του Πανιωνίου, ενώ η αυριανή προπόνηση, με την οποία θα ολοκληρωθεί και η προετοιμασία για την 28η αγωνιστική, είναι προγραμματισμένη για τις 17:00.
Στέλιος Μανωλάς: «Δεν βλέπω νέα διοίκηση»
Εν τω μεταξύ, με σκληρά λόγια αναφέρθηκε ο Στέλιος Μανωλάς στο νέο διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ ΑΕΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν βλέπω νέα διοίκηση».
Ο παλαίμαχος παίκτης της Ένωσης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra fm» για τα λάθη του παρελθόντος, για τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και για τους λόγους που τον ώθησαν σε παραίτηση.
Για τους παίκτες και στο κατά πόσο επηρεάζονται από την όλη κατάσταση: «Σίγουρα επηρεάζονται, διαβάζουν, πληροφορούνται. Είναι επαγγελματίες. Οι περισσότεροι είναι ξένοι κι έρχονται εδώ για να δουλέψουν. Παντού υπάρχουν αυτά τα προβλήματα και σε πολλές χώρες. Το θέμα είναι πως θα τα ελέγξεις». Για τη νέα διοίκηση: «Δεν βλέπω νέα διοίκηση. Ο πίσω από τον Αδαμίδη είναι ο Παππάς. Από την παραίτηση του Ντέμη (σ.σ.: Νικολαΐδη) δημιουργήθηκαν προβλήματα, τα οποία δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα, που είναι το παραγωγικό κομμάτι του όλου οικοδομήματος της ΑΕΚ». Για τα χρέη των ομάδων: «Αν εξαιρέσουμε το γερμανικό πρωτάθλημα, όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι βουτηγμένο στα χρέη. Η ΑΕΚ μετά το 2004 που μπήκε στο άρθρο 44, μπήκαν 7-8 άνθρωποι με επικεφαλής τον Ντέμη για να βοηθήσουν. Παρότι είχε χαμηλό μπάτζετ πήγαινε καλά, αλλά με μια κακή χρονιά όλο αυτό το πρότζεκτ κατέρρευσε. Κι αναγκάστηκαν αυτοί οι παράγοντες που έμειναν να μπουν μπροστά από το πουθενά, ενώ δεν είχαν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο». Για τα χρέη και τον τρόπο που θα βγει η ομάδα από το τέλμα: «Η ΑΕΚ χρωστάει πολλά και οι συγκυρίες την φέρνουν εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης να χρωστάει πολλά. Θέλει λοιπόν οργάνωση για να δουλεύουν όλα σωστά, ίδια φιλοσοφία και κοινό όραμα. Και πάνω απ' όλα θέλει ικανότητα. Εφόσον οι άλλοι έχουν λεφτά και παίρνουν παίκτες, εμείς θα πρέπει να έχουμε ικανότητα να βρούμε φτηνότερους ή να έχουν ακαδημία να βγάζει παίκτες». Για τον τρόπο που διοικείται η ΑΕΚ: «Δεν υπάρχει σοβαρότητα. Ξαφνικά ακούμε για τον Γκρέταρσον ότι έρχεται να αναλάβει τεχνικός διευθυντής, χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα. Μετά λένε ότι ο Ενσαλίβα μένει και ανανεώνει και μετά από δυο μέρες φεύγει για άλλη ομάδα». Για τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση: «Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι 10 από τους 11 παίκτες της ΑΕΚ είναι ξένοι, όταν εγώ έχω ξεκινήσει από τις ακαδημίες. Η ΑΕΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί. Κι αυτό που έλεγε ο Ντέμης ότι το πρωτάθλημα είναι εφήμερη χαρά κι όποιος θέλει να πάρει πρωτάθλημα να αλλάξει ομάδα δεν είναι σοβαρό».