Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κάλεσμα αποχής από τον ΠΣΑΠ στους ποδοσφαιριστές έξι ομάδων

Προς αναβολή η αγωνιστική



Προς αναβολή οδεύει η 26η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, ύστερα από το κάλεσμα του ΠΣΑΠ προς τους ποδοσφαιριστές των έξι ομάδων που δεν συμφωνούν με την πρόταση αποχής από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους για το προσεχές σαββατοκύριακο. Το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών, Στέλιος Γιαννακόπουλος είχε συνάντηση με τους αρχηγούς των συλλόγων και ......
απηύθυνε κάλεσμα γενικής αποχής.
«Το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Απειλείται η ζωή τους και η ζωή έχει μεγάλη αξία για όλους τους ποδοσφαιριστές όχι μόνο για αυτούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά και για όσους αγωνίζονται και στις άλλες κατηγορίες. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, δηλαδή, οι: ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος, Λάρισα, Ηρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκός είναι υπέρ της αποχής.
Περιμένουμε και αυτούς των: Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρας, Καβάλας, Εργοτέλη, Πανιωνίου και Ολυμπιακού Βόλου. Περιμένουμε κι αυτές τις ομάδες να συνταχθούν μαζί μας για τον αγώνα κατά της βίας. Στο ίδιο μήκος κύματος περιμένουμε να είναι και η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ. Ζητάμε κάτι που στο εξωτερικό θεωρείται δεδομένο», κατέληξε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.
Εκτός αυτού, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ ξεκαθάρισε ότι στις προσθέσεις των ποδοσφαιριστών είναι να γίνουν προτάσεις στα αρμόδια όργανα, οι οποίες εάν δεν γίνουν αποδεκτές, τότε, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και την αποχή των ποδοσφαιριστών από το νέο πρωτάθλημα.

Στήριξη και από τη Fif pro
Εξάλλου, υπέρ της αποχής των Ελλήνων ποδοσφαιριστών από τους αγωνιστικούς χώρους τάχθηκε η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, Fif Pro, με σχετική επιστολή της στον ΠΣΑΠ.
Συγκεκριμένα, η επιστολή της Fif Pro αναφέρει πως είναι δίκαιο το αίτημα των Ελλήνων παικτών να αγωνίζονται υπό φυσιολογικές συνθήκες και να μην κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα ή να δέχονται απειλές.
Η στήριξη των μελών της Fif Pro συμπίπτει με τη συνεδρίαση του ΠΣΑΠ με θέμα το ενδεχόμενο αποχής ως μέσο αντίδρασης στα συνεχιζόμενα κρούσματα βίας.