Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ


Αγαπητέ συνάδελφε,
H επιστολή σου συμβάλλει στην προώθηση του δημόσιου διαλόγου. Γνωρίζω την ερώτησή σου στη Βουλή, γι’ αυτό άλλωστε διαπίστωσα ότι το θέμα απασχόλησε βουλευτές του νομού μας.
Στις παρατηρήσεις σου για ένα κράτος διεφθαρμένο και ευνοιοκρατικό, είναι σίγουρο πως θα συμφωνείς ότι οφείλουμε να ξεπεράσουμε στρεβλώσεις του παρελθόντος που μας οδήγησαν εδώ. Είναι άλλωστε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έχει......
 προτάξει τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή και υπενθυμίζω ως σχετικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση απλώς ενδεικτικά την καθιέρωση ΑΣΕΠ παντού και το πρόγραμμα «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» για την ανάρτηση των αποφάσεων της διοίκησης στο διαδίκτυο.
Ίσως προσωπικά να διαφώνησες με επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ στο παρελθόν. Είναι σίγουρο όμως ότι αυτό δεν συνέβη με την πλειοψηφία των τότε κυβερνητικών βουλευτών, διαφορετικά το καράβι της χώρας θα άλλαζε πορεία και δεν θα εγκαταλείπετο λίγο πριν οδηγηθεί στο βράχο από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Αντίθετα, αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα της πλειοψηφίας σήμερα στέκεται κριτικά και σας υπενθυμίζω ότι για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, στο οποίο αναφέρεστε, ασκήθηκε κριτική από τους κυβερνητικούς βουλευτές, με αποτέλεσμα διορθωτικές επεμβάσεις. Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, υπενθυμίζω ότι εποικοδομητική κριτική άσκησε και ο υπογράφων, όπως άλλωστε είναι εύκολο να διαπιστωθεί από τα πρακτικά της Βουλής και το αναρτημένο βίντεο της ομιλίας μου.
Είναι λοιπόν σίγουρο και ελπιδοφόρο ότι και στο μέλλον βουλευτές του νομού μας θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν δίκαια αιτήματα της Εύβοιας ανεξάρτητα ίσως και από κομματικές τοποθετήσεις. Η αρχή έχει γίνει για μια σειρά ζητημάτων και μετράμε ήδη θετικά αποτελέσματα.
Με εκτίμηση,
Συμεών Κεδίκογλου