Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά , επήλθε συμφωνία με το ΚΤΕΛ για την λειτουργία νέων γραμμών συγκοινωνίας. Την συμφωνία επικύρωσε το Δημοτικό συμβούλιο στις 27/2/2011. Ξεκινούν λοιπόν άμεσα, καθημερινά δρομολόγια προς τις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Ιωάννη, Παρθενίου, Παναγιάς, Θαρουνίων, Τραχηλίου, Παραμεριτών, Αγίου Λουκά και ...
επίσης καθημερινή εξυπηρέτηση του οικισμού Κατακαλού. Έτσι όλες οι Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Αλιβερίου θα απολαμβάνουν δρομολόγια από και προς το Αλιβέρι και επίσης προς το Κέντρο Υγείας. Ένα αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής επιτέλους ικανοποιείται. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η διευκόλυνση των μετακινήσεών τους και η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στην πόλη.
Οι διαδρομές είναι κυκλικές και σε συνδυασμό με τα σχολικά δρομολόγια καλύπτουν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό τις συγκοινωνιακές ανάγκες όλων των κοινοτήτων.
Τα δρομολόγια είναι καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου.
Η διάρκεια του προγράμματος αναμένεται να είναι περίπου 2 χρόνια. Στην επιμήκυνση του χρόνου αυτού θα βοηθήσει και η συγκέντρωση ενός ποσού από τα εισιτήρια, που ορίστηκαν στο ποσό του ενός ευρώ ανά επιβάτη και διαδρομή.
Η χρηματοδότηση των δρομολογίων για τα δύο πρώτα χρόνια γίνεται από αντισταθμιστική εισφορά της ΔΕΣΦΑ, της εταιρίας που διαχειρίζεται το Φυσικό Αέριο. Το ύψος του κονδυλίου της χρηματοδότησης είναι 150.000 ευρώ. Τη συνέχεια του συγκοινωνιακού έργου για το υπόλοιπο αυτής της Δημοτικής περιόδου θα καλύψει ο Δήμος μέσα από τον δικό του οικονομικό προγραμματισμό.