Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



Η θεομηνία που σάρωσε την περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στις 25 και 26 Φεβρουαρίου προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στην....
 περιοχή.
Έχουν καταστραφεί μεγάλα ή μικρότερα τμήματα δρόμων και πρανών στην Κορασίδα, το Μετόχι, στον Κεντρικό δρόμο Πλατάνας - Οξυλίθου, στο Βίταλο, στο δρόμο Παραλίας – Κύμης. Έχουν καταρρεύσει αναχώματα και έχει αλλάξει η  κοίτη στον ποταμό Μανικιάτη.
Έχει καταστραφεί η αντλία λημμάτων στον Κάραβο Αλιβερίου, ενώ στον πολύπαθο δρόμο του Στομίου οι κατολισθήσεις συνεχίζονται για άλλη μια φορά με τεράστιο κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα. Ήταν ευτύχημα το γεγονός ότι μόλις λίγες μέρες πριν την καταστροφή για πρώτη φορά μετά από χρόνια μηχανήματα του Δήμου είχαν καθαρίσει τα ρείθρα του κεντρικού οδικού άξονα του Δήμου, με αποτέλεσμα να περιοριστούν αισθητά οι ζημιές. Τα μηχανήματα και τα μέσα του Δήμου δεν επαρκούν όμως, για να αντιμετωπίσουν τις πολυάριθμες και εκτεταμένες καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.
Το Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Θωμά να ζητήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια και τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση της δαπάνης των έκτακτων ζημιών, αλλά και την αποστολή μηχανημάτων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών.
Επιπρόσθετα λόγω του πλήθους των ζημιών και του κατεπείγοντος της ανάγκης για άμεση αποκατάσταση ορισμένων εξ αυτών, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο η απ' ευθείας ανάθεση αποκατάσταση μέρους των ζημιών και σε ιδιώτες ή εταιρίες που διαθέτουν τα απαραίτητα μηχανήματα.