Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση από Μπιτσαξή

Η FIFA... αγριοκοίταξε ΓΓΑ και ΕΠΟ και απείλησε τον ΟΦΗ

Πραγματικό... άγριο το βλέμμα της κ.Εύα Πασκέ της FIFA
Πραγματικό... άγριο το βλέμμα της κ.Εύα Πασκέ της FIFA  
Με άμεση αποβολή από τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα απειλεί η FIFA τον ΟΦΗ εάν δεν αποσύρει την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια. Την προειδοποίηση μετέφερε η γενική διευθύντρια της FIFA κ. Εύα Πασκέ στον γγΑ κ. Πάνο Μπιτσαξή τον......οποίο συνάντησε το μεσημέρι της Πέμπτης παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιου.

Η κ. Πασκέ κατέστησε σαφές πως σε περίπτωση που ο ΟΦΗ συνεχίσει κατά παράβαση των κανονισμών την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, μπλοκάροντας μεταξύ των άλλων την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Football League, θα υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Νωρίτερα ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης είχε ζητήσει να εξετασθούν οι φάκελοι αδειοδότησης όλων των ομάδων από την UEFA, χαρακτηρίζοντας… καλαμπούρι το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. «Αυτό το καλαμπούρι με το αυτοδιοίκητο δεν μπορεί να συνεχιστεί και να το επικαλούμαστε όποτε μας συμφέρει, ενώ όποτε δεν μας συμφέρει να τρέχουμε στην Πολιτεία» δήλωσε ο κ. Κουράκης.

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο» λέει η ΓΓΑ


Λίγο αργότερα, η ΓΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στην ΕΠΟ και κατά της κίνησης του ΟΦΗ να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου εφόσον δεν θίγει τα όρια του δημοσίου συμφέροντος και στηρίξει κάθε προσπάθεια εξυγίανσης του, τόνισε μεταξύ άλλων ο γγΑ, Πάνος Μπιτσαξής. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΑ αναφέρει:
«Ο γγΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με την εκπρόσωπο της FIFA Εύα Πασκέ, την οποία συνόδευε αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, υπό τον πρόεδρό της Σοφοκλή Πιλάβιο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων, που απασχολούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις προοπτικές του. Ο κ. Πάνος Μπιτσαξής ανέλυσε λεπτομερώς τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες μπορεί το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο να στηρίζεται, στην άμεση ή έμμεση κρατική συνδρομή και ενημέρωσε την κυρία Πασκέ για τη συνεργασία της ΕΠΟ με την Ελληνική Πολιτεία, σε θέματα βίας και προσυνεννοημένων αγώνων. Επίσης ζήτησε από τη FIFA να συνδράμει με τεχνογνωσία στα θέματά αυτά. Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επανέλαβε την πάγια θέση ότι η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όριο του οποίου είναι το δημόσιο συμφέρον και στηρίζει κάθε προσπάθεια εξυγίανσής του».