Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

SPECIAL OLYMPICS ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ
ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΦΩΤΟ: ΗΛΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
Η φλόγα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics - Αθήνα 2011, το μεσημέρι της Παρασκευής (10 Ιουνίου) έδωσε περισσότερη λάμψη στην ηλιόλουστη Χαλκίδα. Ήταν η πρώτη ημέρα της λαμπαδηδρομίας, μετά την αφή της φλόγας στην.....
Πνύκα και στη Χαλκίδα η φλόγα έφτασε αφού πρώτα πέρασε από Αμάρυνθο, Ερέτρια και Βασιλικό.
Εκατοντάδες παιδιά από πολλά σχολεία της Χαλκίδας περίμεναν, στη Συρταρωτή Γέφυρα, την ομάδα των αλλοδαπών αθλητών των
Special Olympics που μετέφεραν τη φλόγα, χειροκρότησαν τους λαμπαδηδρόμους και παρακολούθησαν το άναμμα του βωμού, στον πεζόδρομο μπρος στο Κόκκινο Σπίτι.
Στη διάρκεια της τελετής αφής της φλόγας, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης καλωσόρισε τους αθλητές των Special Olympics και χαιρέτισε το πνεύμα των Αγώνων.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
«Ο Δήμος Χαλκιδέων δηλώνει εθελοντής-ενεργός υποστηρικτής του θεσμού των Special Olympics, των μοναδικών αγώνων στον κόσμο όπου όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι νικητές, ως έμπρακτο δείγμα σεβασμού και υπεράσπισης της διαφορετικότητας, ως συνειδητή αποδοχή και διάδοση του μηνύματος ζωής.
Ο Δήμος Χαλκιδέων συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων»
-ενστερνιζόμενος το αθλητικό ιδεώδες της άμιλλας, της αγωνιστικότητας και της άρσης των διακρίσεων σε βάρος μιας μερίδας του πληθυσμού με νοητική στέρηση,
-ευελπιστώντας ότι ο θρίαμβος της θέλησης και η δύναμη της προσπάθειας, θα μεταδοθούν ως μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στις καρδιές όλων μας,
ιεκδικώντας να εμπνευστούμε όλοι μας πάθος για ζωή, αλληλεγγύη, αφοσίωση και αποφασιστικότητα, και από τους -από 4 χώρες- 124 αθλητές των Special Olympics που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας.
Ο Δήμος Χαλκιδέων υποδέχεται τη Φλόγα της Ελπίδας
-ανοίγοντας την πόρτα της πόλης στην ενότητα και τη συμφιλίωση,
-υποκλινόμενος στο συμβολισμό της υπέρβασης και του ακατόρθωτου που φέρει η δάδα με τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο,
-ανασύροντας στη μνήμη όλων μας το τι πραγματικά σημαίνει αθλητισμός.
Ο Δήμος Χαλκιδέων τάσσεται αλληλέγγυος στο όραμα της δημιουργίας μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται αλλά από αυτούς που εντάσσονται, που δεν θα δημιουργεί στεγανά αλλά θα αντανακλά σύνολο αδιαίρετο.
Και οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics της Αθήνας αποτελούν άσκηση ενότητας και υπερηφάνειας για μια ισχυρή κοινότητα που θα εκπέμψει το επαναστατικό μήνυμα να ξυπνήσει χαρίσματα και να σπάσει φραγμούς, που θα διασφαλίσει ίσες ευκαιρίες και θέση στις καθημερινές δραστηριότητες, για όλους.»