Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συνάντηση με Αγγελόπουλους

«Δεχθήκαμε απειλές για τη ζωή μας» 
δήλωσε ο Ίβκοβιτς
 
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αφού ξεκαθάρισε ότι το μέλλον του ανήκει στον Ολυμπιακό (λόγω 2ετες συμβολαίου) αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στον 4ο τελικό στο ΟΑΚΑ, λέγοντας ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και τονίζοντας: «Είδα με τα μάτια μου έναν οπαδό του Παναθηναϊκού με μαχαίρι να σκίζει τη φισούνα!»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ντούντα στην «Sportski zurnal»:

Για το μέλλον του στον πάγκο των «ερυθρολεύκων»: «Εχω υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων με τον Ολυμπιακό. Θα έχουμε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες της ομάδας, κύριους Αγγελόπουλους τις επόμενες ημέρες για να ....δούμε πως θα προχωρήσουμε».
Για τα όσα συνέβησαν στον τέταρτο και τελευταίο τελικό στο ΟΑΚΑ: «Εάν στον τέταρτο τελικό στο Ολυμπιακό Στάδιο είχαμε καταφέρει να είμαστε εύστοχοι σε τρεις από τις χαμένες ελεύθερες βολές, τότε πιθανότατα θα είχαμε φύγει νικητές από εκεί. Το ματς ήταν εντελώς περίεργο και ακαθόριστο βάσει της εξέλιξής του. Και ήταν από την αρχή περίεργο, από τη στιγμή που η ασφάλεια του γηπέδου επέτρεψε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού να γεμίσουν τις πρώτες έξι σειρές της εξέδρας -πράγμα το οποίο είχε απαγορευτεί και έπρεπε εξ αρχής να είναι άδειες- πίσω από τη μπασκέτα, η οποία βρισκόταν κοντά στον πάγκο μας. Πίστεψέ με, ήμασταν βρεγμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του ματς από το νερό που μας εκτόξευαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού! Ημουν μούσκεμα από πάνω μέχρι κάτω! Αυτό, ωστόσο, ήταν το λιγότερο... Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου, μέλη του προπονητικού μας τιμ, ο Σπανούλης αλλά και το παιδί του δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους!
Είδα με τα μάτια μου έναν οπαδό του Παναθηναϊκού με μαχαίρι να σκίζει τη φισούνα! Ο Παπαλουκάς κλωτσούσε κροτίδες οι οποίες ουκ ολίγες φορές εξερράγησαν στα πόδια μας. Δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις η εχθρική ατμόσφαιρα που ζήσαμε. Θέλω να επισημάνω ότι οι παίκτες και οι προπονητές του Παναθηναϊκού προσπαθούσαν να μας προστατεύσουν, όπως κάνουν πάντα άλλωστε και όπως κάνουμε και μεις στην έδρα μας. Ωστόσο, η ασφάλεια στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ελλειπέστατη. Είναι ανεξήγητη όλη αυτή η έχθρα».
Για την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας στον τέταρτο τελικό αλλά και γενικότερα: «Στην Ελλάδα η αστυνομία έχει την οδηγία να μην χρησιμοποιεί βία, αλλά να αναμένει περαιτέρω οδηγίες για το πως θα δράσει σε ενδεχόμενο επεισόδιο με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει τίποτα στο τέλος. Το μόνο που κάνουν είναι να επιτηρούν...από απόσταση!».