Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Από την Ιωάννα Λαΐνη
Ενοχοποιητικά στοιχεία αναφέρουν, 
για την χρήση του φυτοφάρμακου «Roundup»

Από το 1980 η Βιομηχανία και οι Ευρωπαϊκές αρχές ήταν καλά ενημερωμένες για τις συνέπειες χρήσης, που θα είχε το φυτοφάρμακο «Roundup». Νέα Διεθνής επιστημονική έρευνα που αναφέρεται στον τίτλο, « Roundup κα συγγενείς δυσπλασίες σε βρέφη: Κρατούνται οι πολίτες στο σκοτάδι;» κατηγορεί για ακόμη μια φορά το.....
φυτοφάρμακο αυτό, της αναγνωρισμένης εταιρίας, «Monsanto».
Σε προηγούμενη έρευνα της Αργεντινής, απέδειξαν πώς το φυτοφάρμακο «Roundup», και η εφαρμογή της χρήσης του, προκαλεί δυσπλασίες σε πειραματόζωα εμβρύων βατράχου αλλά και σε κοτόπουλα, σε δόσεις αρκετά χαμηλότερες από εκείνες που χρησιμοποιούνται στους γεωργικούς ψεκασμούς, που ορίζουν τα Ευρωπαϊκά όρια. 
Μεταξύ αυτών, αποκαλύπτεται ότι η βιομηχανία από δικές τις μελέτες, και ήδη από το 1980 γνώριζε, πώς η δραστική ουσία του «Roundup», έχει σοβαρές επιπτώσεις, που προκαλεί συγγενείς δυσπλασίες σε πειραματόζωα.
Για την κυβέρνηση της Γερμανίας ήταν γνωστό σχεδόν από το 1990. Παρόλα αυτά, η κομισιόν ήταν είδη ενημερωμένη από το 2002, όταν υπέγραψε την έγκριση, για το «
glyphosate». Ωστόσο, πέρσι η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία των Καταναλωτών και την Ασφάλεια των Τροφίμων BVL, δηλώσε προς την κομισιόν ότι, δεν υφίσταται τερατογένεση η ουσία «glyphosate του Roundup» αδιαφορώντας, φυσικά για τα στοιχεία και τις μελέτες, που έχουν αναφερθεί.