Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ 28/9/2011 ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ

Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, δια περιφοράς, λόγω του κατεπείγοντος των υπό εξέταση θεμάτων, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
«Ρυθμίσεις για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν ή ......
προβιβάστηκαν για διάφορους λόγους και τους ποδοσφαιριστές τους»

Τα μέλη της ΕΓ/ΕΠΟ αποδέχθηκαν τις εισηγήσεις του προέδρου ΔΣ/ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου και αποφάσισαν (πρακτικό Ν. 31) ομόφωνα:

Α-Επαγγελματικές Ομάδες που υποβιβάστηκαν για διάφορους λόγους σε ερασιτεχνική κατηγορία:

Α.1-Για τις ομάδες αυτές δίδεται προθεσμία έως τις 10/10/2011 να δηλώσουν συμμετοχή στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία. Επίσης, δίδεται προθεσμία έως τις 14/10/2011 να αποκτήσουν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, ελεύθερους ή με μετεγγραφή, που δεν έχουν αγωνιστεί στην εφετινή περίοδο.

Α.2-Για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων αυτών: Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών (Παράρτημα Α) και ειδικώς το άρθρο 18 παρ. 1 «Τα συμβόλαια των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που ανήκουν σε ΠΑΕ που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία λύνονται αυτοδίκαια και οι ποδοσφαιριστές καθίστανται ελεύθεροι, μόλις επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας του πρωταθλήματος. Η αυτοδίκαια λύση των συμβολαίων δεν αναιρεί τυχόν υπάρχουσες αξιώσεις των ποδοσφαιριστών». Σε συνέχεια και σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 2 «Οι ερασιτέχνες εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία μεταφέρονται και αποτελούν μέρος της δύναμης του ερασιτεχνικού σωματείου» Με βάση τον κανονισμό λοιπόν:
Α.2.1-Στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των ως άνω ομάδων δίδεται προθεσμία έως τις 14 Οκτωβρίου 2011 για να εγγραφούν σε επαγγελματική ή ερασιτεχνική ομάδα.
Α.2.2-Οι ερασιτέχνες εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές των ως άνω ομάδων θα ακολουθήσουν όσα προβλέπει ο Κανονισμός.

Β-Επαγγελματικές Ομάδες που προβιβάζονται σε Α΄ και Β΄ Εθνική Κατηγορία:

Β.1-Ομάδες που προβιβάζονται σε ανώτερη κατηγορία, για τη συμπλήρωση θέσεων στην Α΄ και Β΄ Εθνική Κατηγορία, έχουν δικαίωμα να αποκτούν ποδοσφαιριστές ελεύθερους ή με μετεγγραφή, Έλληνες αλλά και κοινοτικούς και αλλοδαπούς, των οποίων το Διεθνές Πιστοποιητικό Μετεγγραφής (ΔΠΜ) βρίσκεται ήδη στην ΕΠΟ, έως τις 14/10/2011.