Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Μια... όμορφη μέρα ξημέρωσε για όλους τους διεθνείς που συμμετείχαν στην προσπάθεια της Εθνικής για πρόκριση στο Euro 2012. Ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος στην ανατροπή με τη Γεωργία, Αγγελος Χαριστέας, μίλησε για την επιστροφή του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τη νέα επιτυχία της Ελλάδας. Ο Χαριστέας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis», τόσο στην επιστροφή του στην..... Εθνική, όσο και στην νίκη στην Γεωργία

«Υπάρχουν φορές που ακούς πράγματα άδικα, αλλά πρέπει να δίνεις απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Έστω και την τελευταία στιγμή είμαι χαρούμενος που έβαλα ένα λιθαράκι στην πρόκριση, συγχαρητήρια αξίζουν τα παιδιά που έπαιξαν σε όλα τα παιχνίδια, αλλά και στον Σάντος που έκανε και ρεκόρ, χωρίς ήττα. Ισχυρό μέταλλο έχει αυτή η Εθνική. Ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα το γυρνούσαμε το ματς, δε φοβήθηκα ούτε λεπτό. Αρμονικό παιχνίδι κάναμε, δημιουργήσαμε πολλές φάσεις και δεν φοβήθηκε κανείς. Μετά ειδικά και το εκπληκτικό γκολ του Φωτάκη όλα ήταν τέλεια.

Για το αγωνιστικό στιλ της Εθνικής: «Κουμπωμένη είναι η Εθνική γιατί θέλει να φέρει αποτελέσματα, χρειάζεται και το... οικονομικό ποδόσφαιρο, για κάποιους δεν είναι αρεστό αλλά φέρνει τις επιτυχίες και ανεβάζει την Ελλάδα. Στην Ολλανδία που έχω αγωνιστεί υπάρχουν οι υποδομές και μαθαίνουν να παίζουν επιθετικά και εντυπωσιακά, ενώ εδώ δεν υπάρχουν».

Παπασταθόπουλος: «Από τέτοια παιχνίδια γεννιούνται νικητές»


Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στα 23 του, έχει ήδη καταγράψει στο ποδοσφαιρικό βιογραφικό του μία παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ετοιμάζεται να προσθέσει κι ένα Euro. Ο Καλαματιανός αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις προσδοκίες και του στόχους του με την Εθνική:

«Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται, μετά το Μουντιάλ να έρχεται κι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή να έχει συμμετοχές σε τέτοιες διοργανώσεις. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο το πώς θα ετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για το Euro. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί σε αγώνες που κρίνεται ένας στόχος υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση και ανάλογο άγχος. Από τέτοια παιχνίδια γεννιούνται νικητές και αυτή η ομάδα έχει αποκτήσει τη νοοτροπία να κερδίζει.

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει το αήττητο της Εθνικής; «Εύχομαι να συνεχιστεί για όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες, αν και είναι λογικό ότι κάπου θα σταματήσει. Εμείς όμως δεν σκεφτόμαστε το ρεκόρ αλλά προσεγγίζουμε κάθε αγώνα με τη μοναδικότητα που τον διακρίνει και με στόχο να προσπαθούμε για τη νίκη σε κάθε ματς».