Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λειτουργία του Κολυμβητήριου Χαλκίδας

Επειδή, υπάρχουν ζητήματα για τα οποία εκκρεμεί η επίλυσή τους, και οι πολίτες δε γνωρίζουν τους λόγους και τις αντικειμενικές δυσκολίες που δεν επιτρέπουν στο Δήμο Χαλκίδας, την αντιμετώπισή τους, όπως είναι το θέμα της .....
λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, που άπτεται των αρμοδιοτήτων του ΔΟΑΠΠΕΧ, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η καθυστέρηση σύστασης του νέου νομικού προσώπου του ΔΟΑΠΠΕΧ, [δημοσίευση ΦΕΚ τέλη Αυγούστου, ψήφιση του προϋπολογισμού (31/8/11) και έγκρισής του από Δ.Σ. του Δήμου Χαλκιδέων (16/09/11)], δεν οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα. Εξάλλου το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται πανελλαδικά, με συνέπεια να έχουν προκύψει δυσλειτουργίες, που παρά τις αντίξοες σημερινές συνθήκες, καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια για να αντιμετωπισθούν.
Συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός του ΔΟΑΠΠΕΧ, αυτή τη στιγμή είναι στη φάση του ελέγχου και έγκρισής του από την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκδοθούν χρηματικά εντάλματα και να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή ή εκτέλεση έργου και με αυτές τις συνθήκες, κανένας εργολάβος δεν αναλαμβάνει το έργο.
Σε αυτές τις αγκυλώσεις οφείλεται και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Κολυμβητήριο, στο οποίο απαιτούνται άμεσα να γίνουν εργασίες, αφού κατά τον έλεγχο των εγκαταστάσεων του, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν σοβαρές βλάβες οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν και για το λόγο αυτό η πισίνα είναι άδεια, προκειμένου να γίνει γενική συντήρηση των μηχανημάτων, καθώς αυτό που προέχει, είναι η ασφάλεια των παιδιών και αθλητών.
Παρ’ όλα αυτά, επειδή πρόθεση του Δημάρχου Χαλκιδέων, Θ. Ζεμπίλη, της Π/δρου και Αντιπροέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ, Ζλακώνη Λ. και Γεραντώνη Γ., είναι η λειτουργία του Κολυμβητηρίου, ξεπεράσαμε τις όποιες δυσκολίες, αναζητήθηκε και βρέθηκε λύση, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν άμεσα.

Παρά τις ανωτέρω αντίξοες συνθήκες, πιστεύουμε ότι οι εργασίες στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και έτσι θα μπορεί να παραδοθεί προς χρήση, ασφαλές και λειτουργικό.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ