Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ


Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2011 το απόγευμα, έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ της Πόλεώς μας, εκδήλωση του ...
Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, την οποία διοργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή, υπό την Προεδρία του Προϊσταμένου της Ενορίας μας Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη, με σκοπό τη συνάντηση των μελών, των φίλων και των συνδρομητών της ενοριακής αυτής φιλανθρωπικής μας δράσης.
Στην εκδήλωση αυτή, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, ήταν επίσημη προκεκλημένη η κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιατροδικαστής, η οποία μίλησε στους εκλεκτούς προσκεκλημένους, οι οποίοι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία γέμισαν την Αίθουσα, με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στην προστασία του εφήβου από τις σύγχρονες προκλήσεις».
 
Η κ. Σπηλιοπούλου, στην θαυμάσια ομιλία της, εξέφρασε καταρχάς την χαρά και τη συγκίνησή της γιατί είδε αγαπητά πρόσωπα μεταξύ των προσκεκλημένων, ανέφερε την πολύ καλή συνεργα΄σια που και η ίδια έχει με την Τοπική Εκκλησία, αφού στο Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Ν. Ευβοίας, όπου είναι Διευθύντρια, προεδρεύει ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος, ενώ στο κυρίως θέμα της αναφέρθηκε στον ιερό θεσμό της οικογένειας, την μεταξύ των μελών της απαραίτητη αγάπη, την καλή επικοινωνία γονέων και παιδιών, τους διακριτούς ρόλους του κάθε μέλους της, ενώ επεσήμανε ιδιαιτέρως ότι οι γονείς καλούνται να έχουν το παιδί τους κέντρο της οικογένειάς τους, αλλά όχι κέντρο του κόσμου. Τόνισε δε, ότι για να παραμείνει δυνατό ένα παιδί μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις, πρέπει να έχει αγάπη, αυτοεκτίμηση, αξίες, αρχές, όνειρα και να μπορεί να διαχειρίζεται σωστά τις συγκρούσεις και τους φόβους του.
 
Μετά την ομιλία της κ. Σπηλιοπούλου, ο π. Ηλίας εκ μέρους του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της ευχαρίστησε, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του γιατί η κ. Χαρά προέρχεται από την «οικογένεια» της Ενορία του Αγίου Νικολάου, όπου και μεγάλωσε.
Κλείνοντας την όμορφη αυτή συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνεχάρη την καθηγήτρια κ. Σπηλιοπούλου για την ομιλία της και την παρουσία της στην εκδήλωση αυτή, τον π. Ηλία και τα μέλη του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Αγίου Νικολάου, που μαζί με τον άλλο εφημέριο π. Χαράλαμπο και όλους τους ενορίτες, αναπτύσσουν μια θαυμαστή φιλανθρωπική δραστηριότητα και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες, ενώ, τέλος, υπενθύμισε τον λόγο του Χριστού «τούς πτωχούς πάντοτε έχετε», ο Οποίος υπενθυμίζει το χρέος προσφοράς προς τον πλησίον, αλλά και την ελπίδα που γεννά η δική Του συνεχής παρουσία στη ζωή και την δράση της Εκκλησίας: «Εγώ μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρας».

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ