Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ι. Άρωμα Χριστουγέννων σε Βασιλικό, Δροσιά και Λουκίσια
Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του κόσμου άλλα και των συμμετεχόντων, στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για το άναμμα του .....
Χριστουγεννιάτικου διακόσμου, που είχε συνδιοργανώσει ο ΔΟΑΠΠΕΧ για το τριήμερο που μας πέρασε, με την αμέριστη συμπαράσταση τοπικών πολιτικών, πολιτιστικών και παραγόντων της σχολικής κοινότητας.
ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικού, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου, 3ου, Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (16/12), λίγο μετά τις 8 το βράδυ, η γιορτή στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των παιδιών …κάθε ηλικίας.
Πρωτότυπα δρώμενα με πρωταγωνιστές τον «Μεγάλο Παραμυθά», μαθητικές χορωδίες και ορχήστρες, τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκίδας και τη μεγάλη φωτιά στη μέση της Πλατείας του 3ου Δημοτικού Σχολείου, τόνωσαν το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών και 
 
δημιούργησαν ξεχωριστή αίσθηση και διάθεση στην τοπική κοινωνία, που κατέκλυσε από νωρίς το χώρο της εκδήλωσης.
 Ανάλογο ύφος είχαν και τα εορταστικά δρώμενα του Σαββάτου (17/12) στη Δημοτική Κοινότητα ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ, με τη συμμετοχή του Πολ. Σύλ. Λουκισίων «Η Ανθηδών», του Πολ. Συλ. Γονέων & Κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου Ανθηδόνας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας

Στην κεντρική πλατεία, παρουσία των κατοίκων των Λουκισίων, η παιδική χορωδία τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ τα Καλικαντζαράκια του Συλλόγου χόρεψαν γύρω από το δέντρο μέχρι να δοθεί το σύνθημα για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Την επόμενη μέρα ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ και παρά τα τερτίπια του καιρού, ο κόσμος αψήφησε το ψιλόβροχο και έδωσε το παρόν στα χριστουγεννιάτικα δρώμενα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής (18/12), όπου με τους ήχους της Δημοτικής Μπάντας και των παιδικών τραγουδιών «Άναψε» το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην κεντρική πλατεία του Χωριού, αλλά και του διακόσμου γύρω από αυτήν.
Η συνέχεια δόθηκε στο Προαύλιο του Γυμνασίου Δροσιάς, με πρωταγωνιστές επί σκηνής νεράιδες και καλικαντζαράκια, όλα βγαλμένα από τους Χριστουγεννιάτικους κόσμους της παράδοσης και των παραμυθιών.
Συμμετείχαν: Επιμ/κος – Πολ/κος Συλ. Δροσιάς, Θεατρική Ομάδα Ανθηδόνας, Εν Χαλίοις Θέατρον, Συλ. Ερασιτεχνών Αλιέων, Βρεφονηπιακός Σταθμός Δροσιάς, Α, Β & Γ Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Δροσιάς και όλοι οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων..
Σημειωτέον ότι σε όλες τις εκδηλώσεις, το τρενάκι είχε την τιμητική του, όπου έκανε βόλτα τα μικρά και ...μεγάλα παιδιά μετά το τέλος των εκδηλώσεων.
Επιπλέον οι συμμετέχοντες καθώς και τοπικοί παράγοντες, είχαν φροντίσει για το κέρασμα του κόσμου με αναψυκτικά και γλυκά, ενώ δεν έλειψαν και άλλες γαστρονομικές εκπλήξεις, συνοδεία θερμαντικών ποτών.
Τέλος, Χριστουγεννιάτικους χαιρετισμούς και ευχές για τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς απηύθυνε η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη καθώς και οι Τοπικοί Φορείς των Δημοτικών Ενοτήτων όπου πραγματοποιήθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ