Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Α. ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12.00 μ., πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της.... οδού Μεσσαπίων 10 (κτίριο οικογενείας κ. Αγγέλου Πνευματικού - ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως), Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
 
Η αίθουσα είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για το σκοπό αυτό και τα κατηχητικά που είχαν λάβει τις θέσεις τους στο χώρο μπροστά στη σκηνή, αρχικά καλωσόρισαν το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο κατά την άφιξή του και ακολούθησε η προσευχή από το στόμα των παιδιών.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν δραματοποιημένα περιστατικά από τη ζωής της Παναγίας με αποκορύφωμα τη γέννηση του Σωτήρα Χριστού. Η δραματοποίηση περιελάμβανε επιμέρους σκηνές που είχαν ετοιμαστεί και υλοποιήθηκαν στη γιορτή από τα διάφορα κατηχητικά που συμμετείχαν.
Η συμμετοχή των παιδιών ήταν πολυπληθής (περίπου 180 παιδιά, κυρίως Δημοτικού), ενώ παραβρέθηκαν και αρκετοί Ιερείς που συνόδευσαν τα κατηχητικά των Ενοριών τους, ο υπεύθυνος Νεότητος π. Ιωάννης Καραμούζης, καθώς και πολλοί γονείς.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκπλήξεις και δώρα φτιαγμένα από τα παιδιά προς το Σεβασμιώτατο για τα δέκα έτη της Αρχιερατείας του στην Ιερά μας Μητρόπολη (17.12.2001 έως 17.12.2011), ενώ είχαν ετοιμάσει και νηστίσιμο χαλβά σιμιγδαλένιο με δέκα κεράκια.
Αφού ακούστηκαν παραδοσιακά κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από κάθε κατηχητικό, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε από το βήμα του ομιλητή πάνω απ’ όλους τα παιδιά, αλλά και όλους τους συνεργασθέντες στην πραγματοποίηση της γιορτής και ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα.
Η εκδήλωση έκλεισε με τα παιδιά των κατηχητικών να λαμβάνουν από το Σεβασμιώτατο την ευχή του και από ένα δωράκι που είχε ετοιμαστεί, με μέριμνα των αντίστοιχων κατηχητών και κατηχητριών.
 
 
Β. ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Χορωδίας «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ» της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή.
Στην ωραιότατη αυτή εκδήλωση κατά το πρώτο μέρος της παρουσιάστηκαν Ύμνοι από την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, ενώ στο δεύτερο μέρος Παραδοσιακά Κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου από ολόκληρη την Ελλάδα, στα οποία συμμετείχαν και παραδοσιακά όργανα, τα οποία έπαιξαν οι κ. Γιώργος Αντωνίου (Καθηγητής στη Σχολή), Αναστάσης Φριντζέλας, Λευτέρης Πνευματικός, Γιάννης Μάνος και Γιάννης Ακριώτης, όλοι μαθητές και της Βυζαντινής Μουσικής στη Σχολή.
Όλους τους κοπιάσαντες και συμμετέχοντες στην γιορτή, την οποία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Άγγελος Πνευματικός, τέως Βουλευτής και Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως με τα μέλη της οικογενείας του, η κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, υπεύθυνη της Χορωδίας-Ορχήστρας Νέων της Μητροπόλεως κ.ά., ευχαρίστησε και συνεχάρη με θερμούς λόγους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος. 
 
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ