Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Δήμος Καρύστου

Καταδικάζουμε παράνομες πράξεις, δεν προδικάζουμε πρόσωπα


 Με αφορμή τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, που αφορούν την εμπλοκή του ονόματος πρώην δημοτικού συμβούλου σε μη σύννομες πράξεις (κατοχή ναρκωτικών), ο Δήμαρχος Καρύστου, Ν.Μανώλης δηλώνει τα κάτωθι:
Απερίφραστα καταδικάζουμε την όποια παράνομη ενέργεια που προκαλεί ζημία στο κοινωνικό σύνολο και κινείται έξω από το πλαίσιο που ...

ορίζουν οι έγγραφοι, αλλά και άγραφοι νόμοι.
Καταδικάζουμε την χρήση και διακίνηση ναρκωτικών. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε πράξη προκαλεί ζημία στο σύνολο. Δεν προδικάζουμε, όμως, πρόσωπα και καταστάσεις. Τα σενάρια περί εμπορίας που υποστηρίχτηκαν έχουν ήδη καταρριφθεί. Το κριτήριο της αθωότητας πρέπει να το σέβονται όλοι. Πόσο, μάλλον, άτομα που διδάσκουν παιδιά, και μέσα από τα blogs και τους δικτυακούς τόπους σπιλώνουν πρόσωπα και καταστάσεις. Διαμορφωθούν εκρηκτικό κλίμα και αλλοιώνουν συνειδήσεις.
Επιδίδονται σε ένα απίστευτο μιντιακό κανιβαλισμό, με τρόπαιο την πολιτική φθορά προσώπων και την αποδόμηση της αλήθειας. Είναι πράγματι λυπηρό καθηγήτριες, αντί να διδάσκουν ήθος, να επιδίδονται στην επίδειξη μίσους, που οδηγεί στην απομόνωση προσώπων και οικογενειών. Τι αλήθεια θα πει στα παιδιά εκείνων που κατηγορεί αν την ρωτήσουν να φέρει τις αποδείξεις για την σπίλωση της οικογένειας τους.
Μία εκ των δύο μάλιστα μέσα από τον προσωπικό της ιστότοπο, με την επωνυμία sofia-moutsou.blogspot.com, ελέγχεται για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και για διάπραξη άλλων εγκληματικών πράξεων. Η πολιτική αντιπαράθεση έχει και ένα όριο. Δυστυχώς, κάποιες το ξεπέρασαν επιδεικνύοντας απίστευτο θράσος.
Ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα
. Ας μην σπιλώνουμε, τόσο εύκολα, πρόσωπα και καταστάσεις. Ας σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας και την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας. Περιμένουμε από αυτά τα μέσα - ανάμεσα σε αυτά και το eviatop.blogspot.com που έκανε λόγο περί αντιδημαρχίας και άλλων - να αποδείξουν ότι αυτά που ισχυρίζονται μπορούν να σταθούν με αποδείξεις.
Σε διαφορετική περίπτωση δημοσίως να παραδεχτούν ότι έσφαλαν ή έγιναν θύματα αδίστακτων προσώπων που, με μακιαβελική αντίληψη, χρησιμοποιούν - για ακόμη μία φορά - αποσπασματικά τα γεγονότα με σκοπό τον πολιτικό καιροσκοπισμό.
Δήμος Καρύστου