Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

                                                     Υπόψιν: κ.Γιαννούκου
Ν.Π.Δ.Δ.                                      
Δημοτικής    
ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ                                       
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ                        
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Σχετικά με την υπ’αριθμόν 59/2011 απόφαση της δημοτικής κοινότητας Χαλκίδας, θα θέλαμε να σας ....
ενημερώσουμε για τα ακόλουθα.
-Όσον αφορά την πρόοδο του έργου κατασκευής του 3ου -6ου γυμνασίου Χαλκίδας του οποίου την κατασκευή την έχει αναλάβει ο Ο.Σ.Κ., η σχολική επιτροπή δεν έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα αφού είναι εκτός της εμβέλειας της. Ο ρόλος της περιορίζεται μόνο εποπτικά και για δική μας  ενημέρωση δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική εξέλιξη.
-Όσον αφορά την προμήθεια πετρελαίου στα σχολεία, σας ενημερώνουμε ότι κανένα σχολείο της Χαλκίδας δεν έμεινε ούτε μία μέρα χωρίς πετρέλαιο αφού είχαμε φροντίσει έγκαιρα να προβούμε στον ανάλογο διαγωνισμό και δεν χρωστάμε ούτε ευρώ σε κανένα προμηθευτή.
-Όσον αφορά τις καθαρίστριες των σχολείων, σας ενημερώνουμε ότι έγκαιρα συνάψαμε τις συμβάσεις τους, αποπληρώσαμε τις εκκρεμείς οφειλές τους προς το Ι.Κ.Α. από παρελθόντα έτη και τέλος χωρίς να έχουμε χρηματοδότηση από το (ΕΙΝ) το οποίο ουσιαστικά πληρώνει τις καθαρίστριες μιας και κάθε χρόνο τα χρήματα τους έρχονται στα μέσα Γενάρη.
Προχωρήσαμε με χρήματα της σχολικής επιτροπής στην αποπληρωμή των μηνών Σεπτεμβρίου –Οκτωβρίου καθώς και την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Κατά συνέπεια των παραπάνω δεν αντιλαμβανόμαστε τις αιτιάσεις και την εισήγηση του κυρίου Σιγανού, αφού σε ένα θεσμοθετημένο όργανο με την σημασία της δημοτικής κοινότητας , ανάλογες εισηγήσεις των συμβούλων του θίγουν τέτοια θέματα πρέπει να είναι σοβαρές και όχι πρόχειρες, να είναι τεκμηριωμένες και όχι αστήρικτες και τέλος θα μπορούσε να είχε προηγηθεί η όποια συνεννόηση αφού παραμένουμε στην διάθεσή σας.
Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε από τα τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε καθημερινά από πολλούς δήμους της χώρας ότι, οι σχολικές επιτροπές του δήμου Χαλκιδέων αποτελούν πρότυπο λειτουργίας.    

                            Ελένη Αϊδίνη
                            Βασίλης Γουρνής