Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ - Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
Το Πολιτιστικό τμήμα του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ) και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια που διαθέτει, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, σχολεία, επαγγελματικούς φορείς κ.ά., διοργανώνει κατά την προσεχή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, πληθώρα εκδηλώσεων και ....
εορτές για την τελετή ανάμματος του διακόσμου, στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων.
Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών μας, έχει ως εξής:

Α) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΑΡ ΣΤΗ Ν. ΑΡΤΑΚΗ
Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Αρτάκης «ΚΥΖΙΚΟΣ» διοργανώνει Πολιτιστικό-Χριστουγεννιάτικο «ΜΠΑΖΑΑΡ», το οποίο στην έναρξή του περιλαμβάνει μουσικο-χορευτικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή του χορευτικού παιδικού τμήματος του Συλλόγου και του Συλλόγου Μικρασιατών Θήβας.
Το άνοιγμα του «ΜΠΑΖΑΑΡ» θα γίνει την Παρασκευή 16/12/2011 και ώρα 17:00, που είναι και η ώρα έναρξης των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, στο χώρο του αίθριου στο Δημαρχείο Ν. Αρτάκης.
Διάρκεια Μπαζαάρ: Παρασκευή 16, Σάββατο 17 & Κυριακή 18/12/2011
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή & Σάββατο 10:00 – 13:00 & 16:00 – 21:00
Κυριακή από ώρα 10:00 π.μ. έως 10:00 μ.μ.


Β) ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

1.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ – ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:00, θα ξεκινήσει η γιορτή «Το μεγάλο παραμύθι των Χριστουγέννων», στην πλατεία του Βασιλικού (δίπλα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού, στο δρόμο προς το Λευκαντί).
Η γιορτή ξεκινά και εξελίσσεται σε ένα παιχνίδι, με τη καθοδήγηση και τις εντολές του «Μεγάλου Παραμυθά», ενώ τα παιδιά που συμμετέχουν θα πρέπει να βρούνε, ποιο είναι το σωστό σύνθημα, με το οποίο ανάβουν τα φώτα και ζωντανεύει το χριστουγεννιάτικο χωριό, για να αρχίσει η γιορτή, γύρω από τη μεγάλη φωτιά.
Παιχνίδι, χορός, μουσική και πολλές άλλες εκπλήξεις διαδραματίζονται σε μια μοναδική χριστουγεννιάτικη βραδιά.
Συμμετέχουν: Μαθητές του 1ου, 2ου, 3ου δημοτ. Σχολείου, του Γυμνασίου, του Λυκείου και του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Βασιλικού, ο πολιτιστικός σύλλογος Βασιλικού, οι σύλλογοι γονέων 1ου, 2ου, 3ου δημοτ. Σχολείου και Γυμνασίου Βασιλικού και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

2.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΗΔΟΝΑΣ
ΛΟΥΚΙΣΙΑ: Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18:30, την πλατεία του χωριού, ξεκινά η τελετή για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου, η οποία εξελίσσεται σε ένα μεγάλο γλέντι, έτσι όπως ταιριάζει στα ήθη και έθιμα των Λουκισίων, με χορό, τραγούδι και φυσικά με τα καθιερωμένα τοπικά εδέσματα, άφθονο τοπικό οίνο κ.ά.
Συμμετέχουν: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουκισίων «Η ΑΝΘΗΔΩΝ», ο Πολ. Συλ. Γονέων & Κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου Ανθηδόνας και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.
ΔΡΟΣΙΑ: Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18:00, στην κεντρική πλατεία του χωριού, ξεκινά η Χριστουγεννιάτικη γιορτή με την τελετή ανάμματος του χριστουγεννιάτικου δένδρου, που βρίσκεται στο χώρο της πλατείας (νησίδα).
Στη συνέχεια υπό τους ήχους της φιλαρμονικής όλοι συμμετέχοντες συνεχίζουν την πορεία τους και καταλήγουν στο προαύλιο του Γυμνασίου Δροσιάς, όπου και θα συνεχιστεί η εορταστική μας βραδιά.
Θεατρικά (παιδική παράσταση «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα») και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δρώμενα, παραδοσιακά κάλαντα, μουσικοηχητικό δρώμενο με ευχές, χορωδίες, χορός, τραγούδι αλλά και πολλές άλλες εκπλήξεις, σας υπόσχονται μια βραδιά αξέχαστη και άκρως χριστουγεννιάτικη.
Συμμετέχουν: Επιμ/κος – Πολ/κος Συλ. Δροσιάς, Θεατρική Ομάδα Ανθηδόνας, Εν Χαλίοις Θέατρον, Συλ. Ερασιτεχνών Αλιέων, Βρεφονηπιακός Σταθμός Δροσιάς, Α & Β Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Δροσιάς και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων.
Γ) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1. Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Χορωδίας Ν. Αρτάκης
Ι. Η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ν. Αρτάκης, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας, «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ», που θα γίνει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στο θέατρο Παπαδημητρίου.

ΙΙ. Επίσης, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18:30, η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ν. Αρτάκης, την ίδια εκδήλωση, θα την παρουσιάσει και στην εκκλησία των Αγ. Απόστολων στη Ν. Αρτάκη.
Είσοδος Ελεύθερη
Τη Χορωδία διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Γερογιάννης

2. Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Δημ. Σχολής Μπαλέτου -Ρυθμικής
Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου - Ρυθμικής, παρουσιάζει για εφέτος, ένα ¨Χριστουγεννιάτικο Μουσικοχορευτικό Παραμύθι¨ για μικρούς και μεγάλους.
Η χορευτική παράσταση με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων της σχολής, θα γίνει την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στο θέατρο Παπαδημητρίου. Είσοδος Ελεύθερη

3. Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Χαλκίδας, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό από άλλες χρονιές ¨Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο¨, που περιλαμβάνει μουσικά έργα μεγάλων κλασσικών συνθετών και μουσικές στο πνεύμα των εορτών των Χριστουγέννων.
Η συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στο θέατρο Παπαδημητρίου. Είσοδος Ελεύθερη


ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ