Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ. EΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ
ΣΥΝΕΧΕΣ και ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Συνεχείς είναι οι αποδείξεις ότι το παζάρι του Αυλωναρίου βρίσκεται στο πυρήνα του ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής.
Η αρχή ήλθε με την επιτυχημένη διοργάνωση του φετινού παζαριού. Μία διοργάνωση που απέσπασε την καθολική επιδοκιμασία, αφού ο Δήμος συνδύασε την ικανοποίηση των εμπόρων και των ....
επισκεπτών με την κατασκευή έργων υποδομής στον οικισμό των Χανίων.
Ακολούθησε η κατανομή από τα ανταποδοτικά της ΔΕΗ ποσού 140.000 ευρώ ,εκ των οποίων το 25% θα βαρύνει οικονομικά τον Δήμο , για την αναβάθμιση του παζαριού.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 ΔΕΚ 2011 παρουσιάστηκε η μελέτη της αναβάθμισης του και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, και με τη θετική ψήφο του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γ. Θεοδώρου.
Σύμφωνα με την μελέτη θα στεγαστεί ο χώρος του παζαριού που σήμερα κατασκευάζονται τα ξύλινα παραπήγματα. Το υλικό της μελέτης, μετά από συζήτηση και για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μεγάλης θερμοκρασίας, δεν θα είναι από γαλβανισμένη λαμαρίνα αλλά από πάνελς (θερμομονωτικό υλικό). Τα στέγαστρα θα μπορούν να αποσυνδέονται-απομακρύνονται, αλλά αυτό θα γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Με την κατασκευή αυτή ο χώρος που στεγάζονται οι έμποροι του παζαριού αλλά και οι έμποροι της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς εκσυγχρονίζεται και, πρόσθετα, θα μπορεί να υποδεχτεί εύκολα και άνετα, όλο τον χρόνο, την διοργάνωση πολυποίκιλων εκθέσεων και εκδηλώσεων με πολλαπλά οφέλη για το Αυλωνάρι και για τον Δήμο γενικότερα.
Σε μία εποχή που τα παζάρια αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα , το Παζάρι του Αυλωναρίου, ένας αιωνόβιος θεσμός που η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει με θέρμη, αποκτά, χάρις στο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, ένα καινούργιο βηματισμό, που συνδυάζει την παράδοση με τον εκσυγχρονισμό και δίνει μεγαλύτερες προοπτικές στην ανάπτυξη του.