Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Κύμη : Του Αγ. Αθανασίου Πολυούχου της πόλεως
«Πίστη, πείσμα, δουλειά, και πολλές αντοχές!»
Το μήνυμα του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η....
Κύμη γιόρτασε και φέτος τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη της Αγίου Αθανασίου. 
Το απόγευμα στην αίθουσα του Γηροκομείου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς επίσης και η καθιερωμένη βράβευση των Αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Κύμης καθώς και των επιτυχόντων το 2011 στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Αντιδημάρχου Κύμης Αρετής Μπάτσα – Θωμά, η οποία τόνισε ότι η γιορτή του Αγίου Αθανασίου είναι μέρα γιορτής αισιοδοξίας και χαράς για όλους τους Κουμιώτες. 
Απευθυνόμενη στους βραβευθέντες είπε : «Απευθύνω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς προσωπικά, στους γονείς και στους δασκάλους σας. Για άλλη μια φορά μας κάνετε υπερήφανους. Για άλλη μια χρονιά
βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Εκδηλώνουμε σήμερα, όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι, γονείς και δάσκαλοι, τη βαθιά ικανοποίησή μας για το δρόμο που χαράξατε στη ζωή σας.
Είναι για εσάς δικαίωση και για εμάς ένα χαρμόσυνο μήνυμα. Ο τόπος μας η αγαπημένη μας «Κύμη», φαίνεται πως πατά γερά, αγωνίζεται και πετυχαίνει.»
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς,
σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής:

«Πρώτος στόχος για τη για το 2011 ήταν το νοικοκύρεμα των οικονομικών. Τέθηκε υπό έλεγχο το "βουνό" τιμολόγια, διαταγές πληρωμής, κατασχετήρια από προμηθευτές, εργολάβους και εργαζόμενους, που υποδέχτηκαν την νέα Δημοτική αρχή.
Ενοποιήθηκαν τα δεκάδες νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις των πρώην Δήμων σε τρία καινούρια.
Δόθηκε πολύ μεγάλο βάρος στην καλή οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και στον τομέα της καθαριότητας αλλά και στην αντιμετώπιση της σωρείας των προβλημάτων στην αγροτική οδοποιία του νέου μας Δήμου.
Στον τομέα της ύδρευσης έγιναν σημαντικά βήματα βελτίωσης σε όλη την περιφέρεια του Δήμου.

Επεκτάθηκε η Διαχειριστική Επάρκεια που υπήρχε στο Δήμο Κύμης και για τον νέο Δήμο.
Δόθηκε έμφαση στην κοινωνική συνοχή των δημοτών. Τα ΚΑΠΗ στην Κύμη συνέχισαν απρόσκοπτα την Λειτουργία τους ενώ δημιουργήθηκε και το ΚΑΠΗ Κονιστρών. Σύντομα νέα ΚΑΠΗ θα δημιουργηθούν και στις άλλες περιοχές του Δήμου.

Ξεκίνησε η ανακατασκευή στο Σινε Κάρμεν, για να αποτελέσει το επόμενο διάστημα, ένα χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Κύμη.
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία σε αθλητικές και πολιτιστικές Δράσεις. Ανάβαση Κύμης. Φέτος στις 7-8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η 10η Ανάβαση, επιπρόσθετα θα διοργανωθεί
στην Κύμη για πρώτη φορά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
4x4. Παράλληλα τέθηκαν αντίστοιχες βάσεις και στόχοι ανάπτυξης πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες. Φέτος σε όλο το Δήμο διοργανώθηκε μεγάλος αριθμός πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Αναφέρθηκε ακόμη ο Δήμαρχος στην προσπάθεια για τη σωτηρία του Νοσοκομείουτης Κύμης, στην πίεσή που ασκήθηκε και βοήθησε στην  εξεύρεση πόρων και την δημοπράτηση της κατασκευής του έργου στο δρόμο του Στομίου, που αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες από την Περιφέρεια.
Ο μεγάλος στόχος για το 2012 του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου είναι η οριστική επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών και η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Με δράσεις ανακύκλωσης- που ξεκινά στις 15 Φεβρουαρίου περίπου, την αποκατάσταση των χωματερών, της λειτουργία ΣΜΑ και μονάδας διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και κομποστοποίησης, αλλά και την κατασκευή του ΧΥΤΥ νότιας Εύβοιας σε συνεργασία με το Δήμο Καρύστου.  Ένας άλλος μεγάλος στόχος για την Κύμη, είναι η λειτουργία του ΚΠΕ στο Μυλωνοπούλειο.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την έναρξη των εργασιών στο λιμάνι της Κύμης και ενημέρωσε ότι άμεσα αναμένεται η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Κύμης και του νέου Βιολογικού στο δρόμο της Παραλίας, που θα καλύψει τις ανάγκες και της Παραλίας και της Πλατάνας.

Έδωσε τα συγχαρητήρια του στους βραβευθέντες μαθητές, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους στο Δήμο για την προσπάθεια τους. Ενώ κλείνοντας τόνισε ότι :
Ας συνεχίσουμε να παλεύουμε, με αισιοδοξία, με ελπίδα και με όραμα.
Και στο τέλος είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε.
Και θα πετύχουμε γιατί είμαστε όλοι μαζί. Εσείς και εμείς.
Κάτοικοι και Δημοτική Αρχή.
Πίστη, πείσμα, δουλειά, και πολλές αντοχές χρειάζονται.
Γιατί όλοι μας θέλουμε να έχουμε μέλλον! Και θα το έχουμε!»
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ευλόγησε τις πίτες του Δήμου και της Τοπικής Κοινότητας Κύμης και έδωσε τις ευχές του για τον καινούργιο χρόνο. Το φλουρί έπεσε στην πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Κύμης , Λιάπη Μαρία η οποία ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και καλή δύναμη στουςεπαγγελματίες. 
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τη Χορωδία της Νίκαιας υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Μιχάλη Κοκκίνη . Το μουσικό αφιέρωμα ενθουσίασε το ακροατήριο ενώ ειδικά αφιερωμένο στην Κύμη (τα χωριά και τοπωνύμια της) τραγούδι συγκίνησε τους παρευρισκόμενους.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος και τα μέλη της τοπικής κοινότητας Κύμης.
Σε όλους τους βραβευθέντες απονεμήθηκαν έπαινοι και συμβολικό
αναμνηστικό δώρο, ένα μοντέρνο στυλό εγχαραγμένο με το μήνυμα : «Συγχαρητήρια Δήμος Κύμης –Αλιβερίου».
Η καθιερωμένη δεξίωση της εκδήλωσης έγινε με προσφορά των γυναικών και επαγγελματιών της Κύμης, έτσι οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα τοπικά γλυκά και φαγητά.
Αρωγός στην φετινή διοργάνωση ήταν ο σύλλογος επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων Κύμης και περιχώρων.