Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πιλάβιος μετέθεσε το θέμα του Σάντος για μετά το Euro 2012

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης η αποστολή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου εν όψει του φιλικού της Τετάρτης με το Βέλγιο και αφού οι διεθνείς και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος δεν έκαναν δηλώσεις, εκείνος που θέλησε να βγάλει είδηση ήταν ο πρόεδρος της....
ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος σχετικά με το συμβόλαιο του Πορτογάλου Ομοσπονδιακού τεχνικού, τόνοσε: «Αυτό που προέχει είναι να είμαστε καλά στο Euro. Μετά θα δούμε το θέμα του Σάντος».

«Πριν πάμε στο Euro αποφασίσαμε να παίξουμε στο Ηράκλειο και την Κρήτη ένα παιχνίδι και χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Όσον αφορά στον κ. Σάντος έχουμε καταθέσει μια πρόταση, αλλά αυτό που προέχει είναι να είμαστε καλά για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας είναι ο σύλλογος που έχει προσεγγίσει τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας. Μάλιστα, οι Ίβηρες γνωρίζουν ότι δεν... παίζουν μόνοι στο κυνήγι του Σάντος και δεν αποκλείεται λίαν συντόμως να κινηθούν καταθέτοντας επίσημη πρόταση συνεργασίας.

Από τη δική του πλευρά, ο Αλέξανδρος Τζόρβας, δήλωσε: «Χαίρουμε που ήρθα ξανά στην Κρήτη. Έχω έντονες και όμορφες αναμνήσεις από την παρουσία μου εδώ με τον ΑΟΑΝ και τον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ μάλιστα ήταν ένας πολύτιμος σταθμός ο οποίος με βοήθησε στην καριέρα μου. Ελπίζω να βοηθήσει αύριο ο καιρός και να έρθει αρκετός κόσμος στο γήπεδο, όπως κάνει πάντα».

Δηλώσεις στην... UEFA

Στο μεταξύ, ο Φερνάντος Σάντος, αλλά και ο Φάνης Γκέκας μίλησαν για την Εθνική Ελλάδας στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει έναν παίκτη σαν τον Μέσι και έτσι αυτό που μετράει στα κριτήρια της επιλογής των διεθνών είναι η τακτική.

«Εάν είχαμε ένα παίκτη σαν τον Λιονελ Μέσι, θα τον βάζαμε στην ομάδα ακόμη κι αν δεν ήταν χρήσιμος στην τακτική. Αλλά η Ελλάδα δεν έχει Μέσι κι έτσι πρώτα μετράει η τακτική και μετά η ομάδα. Ακολουθούν το ομαδικό πνεύμα, η εμπειρία σε αγώνες υψηλού επιπέδου και η ευελιξία».

Επίσης στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μίλησε και ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος αναφερόμενος στον Φερνάντο Σάντος είπε: «Έχοντας καλέσει τόσους πολλούς παίκτες σε αυτούς τους 18 μήνες της θητείας του, έχει και μια μεγάλη δεξαμενή για να επιλέξει. Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι έχει ένα δύσκολο διάστημα μπροστά του για να καταλήξει στην τελική 23άδα».

Για το φιλικό παιχνίδι της Τετάρτης (29/2) με το Βέλγιο, ο διεθνής επιθετικός είπε: «Το Βέλγιο διαθέτει μια καλή ομάδα και το στιλ παιχνιδιού της μοιάζει με αυτό των αντιπάλων μας στο EURO. O προπονητής μας θα έχει την ευκαιρία να εντοπίσει κάποιες αδυναμίες μας, ώστε να δουλέψουμε πάνω σε αυτές πριν μπούμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τον Μάιο».