Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Επανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και εκ βάθρων αλλαγές προανήγγειλε ο Ευ.Βενιζέλος


Με τη χαρακτηριστική φράση «ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα είναι 30 ετών» ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκίνησε την διαδικασία αυτοδιάλυσης του κόμματος με στόχο τη επανασύστασή του από μηδενική βάση.
«Ξεκινάμε από την αρχή για την επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στους βουλευτές (και υποψήφιους) του ΠΑΣΟΚ στους οποίους αναμένεται να αναλύσει το ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος.

Ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του ....
Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, είπε ότι θα διαλυθούν όλα τα όργανα και θα απαλειφθεί ο όρος «κορυφαίοι». Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι θα ζητήσει άμεσα τις παραιτήσεις όλων των στελεχών που βρίσκονται στην κυβέρνηση, καθώς «το ΠΑΣΟΚ του 13% είναι σαν να μην υπάρχει».
Ο κ.Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει ονομασία και σύμβολα, υποσχέθηκε, όμως, ότι οι αλλαγές θα είναι τόσο ριζικές σε σημείο που δεν θα υπάρχουν κομματικές ιδιότητες.

Προς το παρόν πάντως και ενόψει της πιθανότητας να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές θα συσταθεί Εθνική Επιτροπή Ανασυγκρότησης πιθανότατα ως μετεξέλιξη της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την οποία θα αναδειχθεί μία Γραμματεία,  η οποία και θα αναλάβει τις διαδικασίες επανίδρυσης του κόμματος από τώρα μέχρι το Συνέδριο της 3ης Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, το «Έθνος», σύμφωνα με εισηγήσεις που έχει δεχτεί ο κ.Βενιζέλος δεν αποκλείεται το συνέδριο να γίνει και προ των εκλογών, αντί της 3ης Σεπτεμβρίου.

Η απόλυτα αιφνιδιαστική κίνηση του κ.Βενιζέλου, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει την απόφαση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να ξεριζώσει όλα τα αίτια που οδήγησαν το κόμμα στην κατάρρευση και την απειλή της στρατηγικής ήττας.