Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη
δήλωση της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου ότι είναι «ύβρις
για τη Δημοκρατία» οι προωθούμενες αλλαγές στον νόμο για τα ΑΕΙ, που
εγκρίθηκε επί υπουργίας της με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση της κ. Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι η ....
φιλοσοφία του νόμου 4009/2011 ούτε θίγεται ούτε θα θιγεί.
Από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση της κ. Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι η ....
Η Βουλή δεν ευνουχίζεται από το δικαίωμα να συζητά, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι διαφορετικά θα θεωρούνταν «ύβρις στη Δημοκρατία» το να συζητηθούν, επί παραδείγματι, ξανά οι όροι της πρώτης δανειακής σύμβασης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης γνωστό ότι έχει ζητήσει η συζήτηση στη Βουλή να γίνει σε τέσσερις συνεδριάσεις και όχι σε μια που προβλέπει η διαδικασία του κατεπείγοντος.
Η κ. Διαμαντοπούλου, σε δήλωση που ανήρτησε στην προσωπική ιστοσελίδα της, κάνει λόγο για προσπάθεια αλλαγής ενός νόμου «επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί, που υπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες», χαρακτηρίζοντας «ύβρι για τη Δημοκρατία» την όλη εξέλιξη.
Αναφερόμενη στις σχετικές κυβερνητικές προτάσεις, η πρώην υπουργός κάνει λόγο για «συμβιβασμό με τις συντεχνίες και παρωχημένες (δήθεν προοδευτικές) κομματικές δυνάμεις που διαχρονικά ευθύνονται για τις παθογένειες των ΑΕΙ», αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς κατά της ΔΗΜΑΡ.
Τονίζει επίσης ότι με τις επιχειρούμενες αλλαγές «αρχίζει το ξήλωμα μιας από τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις που δεν επιβλήθηκε από το μνημόνιο ούτε από την τρόικα».
Η κ. Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας, στην Ευρώπη και προσθέτει πως από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται από 240 βουλευτές και ύστερα από λίγους μήνες αλλάζει δημιουργεί «συνειδησιακό πρόβλημα στους βουλευτές» και παράλληλα απαξιώνει και την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Η ίδια εκτιμά ότι «η τύχη αυτής της μεταρρύθμισης θα λειτουργήσει ως βαρόμετρο όχι μόνο για το μέλλον της κυβέρνησης αλλά και της χώρας»