Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, και η Ομάδα Γυναικών Δήμου Κύμης Αλιβερίου- μέλος ΟΓΕ καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία της περιοχής μας να τιμήσει μαζικά, ταξικά, μαχητικά τη 39η επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Το Σάββατο 17 Νοέμβρη, στις 7 το απόγευμα,
στη πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Αλιβέρι.
Ο ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας ήταν το σημαντικότερο γεγονός του αντιδικτατορικού αγώνα. Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και η αποφασιστικότητα του λαϊκού παράγοντα να καθορίσει τις εξελίξεις αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον ελληνικό λαό, ακόμη και ....
σήμερα, 39 χρόνια μετά.
Η αγωνιστική, ηρωική παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου δείχνει ότι όταν ο λαός είναι αποφασισμένος μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και την ιστορία, μπορεί να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της.
Μέσα από τον καθημερινό, ανυποχώρητο, συντονισμένο αγώνα ενάντια στις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τις μειώσεις μισθών – συντάξεων και τη φτώχεια, τη πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των άλλων κοινωνικών κατακτήσεων, τη καταστολή, την εξαθλίωση.
Την ώρα που η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιβάλλει βαριά χαράτσια στο λαό, ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ενώ οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, που χρησιμοποιούνται σε βάρος άλλων λαών, στοιχίζουν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ, να οργανωθεί από τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα άλλα λαϊκά στρώματα η λαϊκή συμμαχία – μέτωπο ανάσχεσης και ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων τους.
Απομονώνουμε την Χρυσή Αυγή. Δε θα επιτρέψουμε, σε κανένα φασιστικό μηχανισμό να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού μέσα στους εργάτες για να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα
Καμιά αναμονή, κανένας φόβος, κανένας δισταγμός!
Να απαιτήσουμε, μονομερή διαγραφή του χρέους, χωρις καμία διαπραγμάτευση.