Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τα ζευγάρια των «16»

Μεγάλα ματς αναμένεται να γίνουν στους «16» του Champions League, αφού η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Νιόν της Ελβετίας έφερε αντιμέτωπες τη Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Μίλαν με την Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ με τη Μπάγερν Μονάχου. Επίσης απλό την κλήρωση προέκυψαν τα ζευγάρια: Γαλατασαράϊ - Σάλκε, Σέλτικ - Γιουβέντους, Σαχτάρ Ντόνετσκ -  Ντόρτμουντ, Βαλένθια - Παρί Σεν Ζερμέν και Πόρτο - Μάλαγα.
Η πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μία κόντρα δύο εκ των κορυφαίων προπονητών του πλανήτη (Ζοζέ Μουρίνιο εναντίον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον), στην οποία ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα....
τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τους «κόκκινους διαβόλους», μετά την αποχώρησή του από το «Ολντ Τράφορντ» για τη Μαδρίτη.
Η Μπαρτσελόνα θα παίξει με τη Μίλαν, η οποία, έστω κι αν δεν διανύει την καλύτερη χρονιά της, είναι πάντα μεγάλη δύναμη στην Ευρώπη, την ώρα που οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πέρυσι στα προημιτελικά με νικητές τους Καταλανούς.
Η περσινή φιναλίστ Μπάγερν Μονάχου θα αντιμετωπίσει την προβληματική φέτος Αρσεναλ, η πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους θα βρεθεί στο δρόμο της Σέλτικ και του Γιώργου Σαμαρά, ενώ η Σάλκε του Κυριάκου Παπαδόπουλου στάθηκε μάλλον τυχερή, καθώς κληρώθηκε με τη Γαλατάσαραϊ.
Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 12/13 και 19/20 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς στις 5/6 και 12/13 Μαρτίου. Αναλυτικά τα ζευγάρια:


Γαλατασαράϊ (Τουρκία) - Σάλκε (Γερμανία)
Σέλτικ (Σκοτία) - Γιουβέντους (Ιταλία)
Αρσεναλ (Αγγλία) - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) -  Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Μίλαν (Ιταλία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Βαλένθια (Ισπανία) - Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Πόρτο (Πορτογαλία) - Μάλαγα (Ισπανία)

* Ο τελικός έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.