Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Αποκλεισμός μίας σεζόν στη Μάλαγα από την UEFA

Η Μάλαγα δέχθηκε ένα δυνατό «πλήγμα» στην ευρωπαϊκή παρουσία της, αφού τιμωρήθηκε από την UEFA με αποκλεισμό από την προσεχή διοργάνωση, στην οποία θα πάρει το «εισιτήριο» για να μετάσχει, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η τιμωρία της κρίνεται μάλλον ως αναμενόμενη, αφού η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία την είχε προειδοποιήσει να...
τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες, τις οποίες είχε προς τρίτους. Πάντως, ο ισπανικός σύλλογος, αν δεν ρυθμίσει τα χρέη του μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013, θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό και για δεύτερη σεζόν μέσα στα 4 προσεχή χρόνια.
Η Μάλαγα, στην οποία έχει επιβληθεί και πρόστιμο 300.000 ευρώ, ήταν ένας από τους εννέα συλλόγους που είχαν λάβει προειδοποίηση για τα χρέη τους από την UEFA βάσει του οικονομικού «ευ αγωνίζεσθαι», το οποίο έχει θεσπιστεί και του οποίου υπέρμαχος είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί.
Στο μεταξύ, ακόμη πέντε σύλλογοι τιμωρήθηκαν με πρόστιμο και θα τους επιβληθεί παρόμοιος αποκλεισμός με αυτόν της Μάλαγα, αν δεν τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους μέχρι τις 31 Μαρτίου. Πρόκειται για τις Χάιντουκ Σπλιτ και Όσιγεκ από την Κροατία, τις Ραπίντ και Ντιναμό Βουουρεστίου από τη Ρουμανία και τη σερβική Παρτιζάν Βελιγραδίου. Από την πλευρά τους, η Βοϊβοντίνα από τη Σερβία και η ουκρανική Άρσεναλ Κιέβου θα καταβάλουν πρόστιμο, ενώ μπήκε στο αρχείο η υπόθεση της πολωνικής Λεχ Πόζναν.