Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 ΑΛΙΒΕΡΙ 10-01-2013

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

Μετά από κύκλο επαφών της Δημοτικής Αρχής με τα αρμόδια Υπουργεία και τους οργανισμούς , διασφαλίστηκε η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Κύμης.
Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με κριτήριο το ύψος των εσόδων ανά ΔΟΥ επί των συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού - εξαιρουμένων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης - δεν αναστέλλεται η ....
λειτουργία των ΔΟΥ Θήρας, Αιγίου Αχαΐας, Μυκόνου, Αμαλιάδας, Κύμης Εύβοιας και Πάρου.
«Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν και ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου για την καθοριστική συμβολή του. Συνεχίζουμε ως Δήμος σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής να αγωνιζόμαστε για τη λειτουργία των Υπηρεσιών που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την εξέλιξη.
Η περιοχή ευθύνης και εξυπηρέτησης των πολιτών από τη Δ.Ο.Υ. Κύμης είναι ουσιώδης μια και περιλαμβάνει πάρα πολλούς οικισμούς, εξυπηρετεί 36.300 άτομα, όχι μόνο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου αλλά και της Νήσου Σκύρου. Πρόκειται για μια περιοχή εκτεταμένη γεωγραφικά, (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκύρου και την 2ωρη ακτοπλοϊκή της σύνδεση), με δύσβατο οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο που κάνει δυσχερέστατες τις μεταφορές για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.