Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ και οι πρώην


Να μπουν «μπροστά» στις εκδηλώσεις που πρέπει να γίνουν, στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών, στη λειτουργία των Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου και των Περιφερειακών Οργανωτικών Επιτροπών, προσκάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην βουλευτές του Κινήματος, με τους οποίους συναντήθηκε, στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «εν όψει του συνεδρίου και μέσα στο πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε...

στελέχη σημαντικά, αδρανή» σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα στελέχη θα έπρεπε να είναι και μέλη της Γραμματείας της ΚΟΕΣ, κάτι που όπως είπε, δεν μπορούσε να γίνει «για λόγους που είχαν σχέση με τα λειτουργικά μεγέθη».

Ωστόσο, ανέφερε ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί μια δομή η οποία να λειτουργεί από μόνη της.


Χαρακτήρισε τη συνάντηση ως καλή ευκαιρία για μια άτυπη και φιλική πολιτική συζήτηση «για το ποια είναι η στρατηγική μας, πού πηγαίνει η κυβέρνηση, τι γίνεται με τη χώρα, τι είναι αυτή η ιστορία με τη λίστα και πως εξελίσσεται, και τι κρύβεται πίσω από αυτό» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με αυτό το ζήτημα, υπογράμμισε ότι είναι «η επιτομή επάλληλων στρωμάτων προβλημάτων, σκευωριών, συνωμοσιών».


Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Το ΠΑΣΟΚ μέσα από τα μέτωπα μπορεί να ανασυγκροτηθεί, δηλαδή μέσα από ένα καθαρό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ το οποίο τώρα υπάρχει και μέσα από το καθαρό μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή, με την πρωτοβουλία που έχουμε πάρει για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, που πρέπει να την καλλιεργήσουμε πολύ περισσότερο και πρέπει εμείς να είμαστε μέσα στην πρώτη γραμμή και στα δύο αυτά μέτωπα, τα οποία οριοθετούν και το χώρο μας.


» Έχουμε να μιλήσουμε για το Φόρουμ για την Κεντροαριστερά, για τις Κινήσεις, τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, το πώς βλέπουμε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ μέσα στην ευρύτερη δημοκρατική Παράταξη, την ευρύτερη Κεντροαριστερά.»


Μεταξύ των περίπου 50 συνολικά πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη συνάντηση, ήταν οι Βασίλης Έξαρχος, Κώστας Γείτονας, Γιώργος Λιάνης, Γρηγόρης Νιώτης, Κατερίνα Μπατζελή, Κώστας Καρτάλης, Τόνια Αντωνίου, Χρήστος Μαγκούφης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Θανάσης Οικονόμου, Κατερίνα Περλεπέ, Ηλίας Καρανίκας, Παντελής Ασπραδάκης και Μαρία Σκραφνάκη.