Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
             
Συναντήσεις με νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της πατρίδος μας, πραγματοποίησε για δέκατη συνεχόμενη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κύριος ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.
            Οι τρεις συναντήσεις έλαβαν χώρα στην Χαλκίδα την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 το απόγευμα, στο Μαντούδι την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013 το μεσημέρι και στην Ιστιαία το απόγευμα της ....
Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2013, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δεξιώθηκε τούς φοιτητές, είχε την ευκαιρία να τούς συγχαρεί προσωπικά για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να συζητήσει μαζί τους, να τους διανείμει ως ελάχιστη ευλογία το Ημερολόγιο 2013 της Ιεράς Μητροπόλεως και έτσι να αρχίσει μία νέα επικοινωνία του Επισκόπου μας με την Τοπική Εκκλησιαστική Κοινότητα, επίλεκτο τμήμα της οποίας είναι οι νέοι και νέες μας.
Ο τρόπος αυτός της επικοινωνίας του Μητροπολίτου μας με τούς νέους και τις νέες της Μητροπολιτικής μας περιφερείας είναι ο πλέον κατάλληλος, αφού αποτελεί τον κατ' εξοχήν τρόπο επικοινωνίας της Εκκλησίας με τούς ανθρώπους, ο οποίος βασίζεται στην προσωπική συνάντηση και γνωριμία και αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας σχέσης.
Στις συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Φιλόθεος Θεοχάρης και άλλοι Ιερείς, οι οποίοι είχαν και εκείνοι τη δυνατότητα της γνωριμίας και του γόνιμου διαλόγου με τα παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τοπική μας Εκκλησία αθόρυβα, αλλά αποδοτικά, συμπαραστέκεται παντοιοτρόπως σε αρκετά παιδιά κατά το διάστημα των σπουδών τους.