Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Πρόοδος στα δρομολογημένα έργα
αποκατάστασης και αξιοποίησης
μνημείων και διατηρητέων κτηρίων


«ΑΡΕΘΟΥΣΑ»

Με ανάδοχο την ΑΚΤΩΡ

Η κατασκευαστική ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ αναδείχθηκε ανάδοχος του ανοικτού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε για το έργο επισκευής και μετατροπής του κτηρίου «Αρέθουσα» σε Διαχρονικό Μουσείο
Σε προϋπολογισμό 9.106.920 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) η έκπτωση που προσφέρθηκε ανήλθε στο 41%.

[ Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από ....
τη Γεν. Γραμματεία Πολιτισμού.
Το έργο, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Έχει δε, χρονικό ορίζοντα παράδοσης 32 μήνες από την ανάθεσή του. ]

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης σε δήλωση του, εκφράζει την «απόλυτη ικανοποίησή» του για αυτήν την σημαντική εξέλιξη. Όπως σημειώνει, «με διασφαλισμένες τις πιστώσεις και ανάδοχο μια μεγάλη εργοληπτική εταιρεία, με τεχνογνωσία και εμπειρία, είναι βέβαιο ότι το έργο θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί». «Ο Δήμος» δε, «θα παρακολουθεί την πρόοδο των εργασιών, ώστε το έργο να παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος».


ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΚΤΗΡΙΟ 3ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Όλα έτοιμα για τη δημοπράτηση στις 23 Απριλίου

Συνεδρίασε την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, η οποία προβλέπεται από την τριμερή προγραμματική συμφωνία Γεν. Γραμματείας Πολιτισμού, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Χαλκιδέων.
Υπό την προεδρία του Δημάρχου Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη και με τη συμμετοχή στελεχών της Δ/νσης Εκτέλεσης Έργων Μουσείων & Πολιτιστικών Κτηρίων της Γεν. Δ/νσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων της Γεν. Γραμματείας Πολιτισμού και μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Επιτροπή ασχολήθηκε με το συντονισμό και την εγρήγορση των διαδικασιών και τεχνικών λεπτομερειών, εν όψει της δημοπράτησης του έργου στις 23 Απριλίου.