Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Αργύρης Πεδουλάκης

Η νίκη μέσα στην Μαδρίτη ανέβασε στα ύψη τη ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού. Παράλληλα αποτέλεσε μία δικαίωση για τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο τεχνικός των «πρασίνων» έχει δεχθεί κατά καιρούς έντονη κριτική, όμως τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δικαιώνουν. Ετσι με δηλώσεις του υπεραμύνθηκε των επιλογών του, αλλά και της προσπάθειας που έγινε το καλοκαίρι από την διοίκηση και το προπονητικό τιμ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης στον Sentra 103.3


Για την πίεση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό: «Όπως έχω ξαναπεί, αυτό....

κάνει καλό στην ομάδα γιατί δεν ακουμπά στα παιδιά. Πήγε να γίνει με τον Ούκιτς. Όταν ακουμπά την ομάδα εκεί δημιουργείται το πρόβλημα. Συμβαίνει σε όλες τις δουλειές. Η πίεση είναι μέρος τη δουλειάς».

Για την προσωπική κριτική που έχει δεχθεί για διάφορα θέματα:
«Ότι έχει να κάνει με τη δουλειά είναι καλύτερο. Ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο για να αποδημήσουν τον Παναθηναϊκό. Αφού δε μπορούσαν να αποδομήσουν τον πρόεδρο, χτύπησαν τον προπονητή. Άνθρωποι που έχουν συμφέροντα από τον Παναθηναϊκό. Προσπάθησαν να γίνει κάποια χειραγώγηση. Π.χ. το βίντεο (σ.σ. που αφορούσε στα αγγλικά του στη διάρκεια του τάιμ άουτ) δεν είναι πράγματα που έγιναν από φιλάθλους. Όσο όμως δεν ακουμπά την ομάδα, δε με ενδιαφέρει».


Για τον φετινό Παναθηναϊκό: Δεν έχουμε την ποιότητα του παρελθόντος. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην Ελλάδα. Δεν ψωνίζουμε πλέον από τη βιτρίνα. Προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά. Συνήθως ομάδες που έχασαν 10 παίκτες ή εξαφανίστηκαν ή άργησαν να επανέλθουν. Έχει γίνει γιατί υπάρχουν στοιχεία: Η αγάπη της οικογένειας και του κόσμο,. Υπάρχει και η τεχνογνωσία. Το brand name του Παναθηναϊκού θέλουμε να είναι ψηλά. Όλοι μιλάμε μόνο για το επόμενο παιχνίδι. ξέρουμε τι γίνεται. Αυτό που υποσχεθήκαμε το καλοκαίρι, πως θα αγωνιζόμαστε, το κάνουμε. Είτε παίξουμε καλά είτε όχι, μαχόμαστε. Όταν μπήκε το πρέπει τα παιδιά αντέδρασαν πάρα πολύ καλά».


Για την παρουσία Τσαρτσαρή: «Είχαμε συζητήσει το καλοκαίρι για να μείνει στην ομάδα,. Είναι μπασκετική διάνοια στην κίνηση χωρίς τη μπάλα. Και φέτος όταν έχει παίξει πεντάρι ήταν πολύ καλός. Όταν παίζει κοντά στο καλάθι είναι εξαιρετικός. Κάνει δουλειές που δε φαίνονται. Στα σκριν στο κατέβασμα της μπάλας. Τα τελευταία χρόνια είχε ακούσει πολλά. Το κίνητρό του είναι ο σεβασμός. Έφτασαν να λένε διάφορα πράγματα για τον δεύτερο Έλληνα παίκτη με τους περισσότερους τίτλους. Αυτό νομίζω πως είναι το κίνητρο. Ο σεβασμός και ο εγωισμός του πρωταθλητή».


Για τη Ρεάλ Μαδρίτης:
«Είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, πολύ καλή σε ανοιχτό γήπεδο, αλλά νομίζω πως πρώτα παίζει και μετά σκέφτεται. Αν δεν τους αφήσεις να τρέξουν είναι υπέρ σου. Μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αλλά το ίδιο εύκολα να χάσει και από τον οποιονδήποτε».


Για τον στόχο του Παναθηναϊκού: «Οι ομάδες χτίζονται. Πρώτος στόχος ήταν οι «16» τώρα είναι οι «8». Κοιτάμε σιγά, σιγά. Δε θέλουμε να φορτώνομαι τους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός είναι φιλόδοξος. Δε θέλουμε να βάλουμε μακροχρόνιους στόχους».